Sportbladet

Nybrink: Olika agendor, vad som helst kan hända

- Micke NYBRINK micke.nybrink@aftonblade­t.se

Gör som ni vill men försöken är inte jättevikti­ga.

Vad som helst kan hända.

Alla har olika agendor. Stormvarni­ng för ospelade Joviality.

Spiken i sista vinner baklänges om Dante Kolgjini vill.

✓ V75-1: Elitkampen samlar de bästa och olårsvinna­ren har 2 Evartti haft turen att dra vinnarspår­et. Den finske stjärnan hade samma läge när han ledde runt om 2023 och ser ut att ha prickat formen.

Han fick visserlige­n stryk av 6 Issakan Valo i Helsingfor­s näst senast men kördes försiktigt och spurtade bra som tvåa. Senast styrdes han snällt igen och gled förbi när luckan kom 200 kvar.

Här väntar full gas och möjligen en amerikansk sulky (snabbare vagn) för första gången på länge. Men det är hästen som vinner, inte vagnen. Och kusken är otroligt bra, Santtu Raitala är en hybrid av Magnus Djuse och Goop.

Inte bränna allt

✓ V75-2: Första försöket till Elitloppet, fyra går vidare och ni ska tänka på att alla inte har seger som mål i försöket. Det gäller att spara sig, att bränna allt nu är idioti.

Därför kan det vara så att 2 Don

Fanucci Zet (vann 2021) leder hela vägen, förutsatt att 1 Denver Gio släpper. Det gör han nog.

Men 6 Önas Prince är brutalt snabb och bättre än någonsin medan 8 Idao de Tillard är ett franskt lejon som kan göra vad som helst på en travbana. Men järnet i försöket från spår åtta? Nja. Att ta bort 4 Joviality gör jag inte, hon är fantastisk och min manliga intuition säger att hon gör ett topplopp i försöket.

Stormvarni­ng!

✓ V75-3: 5 Francesco Zet har 18 raka och det kan förstås vara överkurs att gardera. Men nu är det som sagt inte prio ett att vinna, det kan bli lugn dödens och tvåa också. Kihlström tillhör inte fårskallar­nas skara. 2 Hohneck vann finalen 2023 och är ganska snabb ut, kan spetsa (eller få ta över) och är 60 meter bättre på Solvalla än i Frankrike. 4 Horsy Dreams spurt senast var makalös och att ta bort honom… på tal om dumskallar. Jag vill inte vara en sådan.

8 Bengurion Jet

kanske överkurs men en bra dag är han enorm, det vet vi.

✓ V75-4: Ja, 7 Ester Degli Dei kan vara oslagbar men från spår sju kan det börja illa och sluta med sämre. Vem som vinner annars är oklart så jag garderar.

Ingen aning hur bra 3 East Asia är men Gocciadoro tar ifrån tårna i intervjuer. 9 Karaboudja­n

vet jag är strålande och 10 Ninetta

Boko med kusk… ✓ V75-5: Treåringar, de bästa, men rörigt att ranka dem inbördes, snudd på oseriöst när de kommer från alla väderstrec­k. Men visst har 4 Omerta Boko

övertygat.

Hinner slagskeppe­t ikapp?

✓ V75-6: Fyraårings­eliten ser Gocciadoro­s stjärna 10 Expo Wise As som stor favorit. Han har bakspår på 1 640 meter men är så bra att det kan gå ändå. Oftast vinner han med 50 meter.

Men på ett smattersna­bbt Solvalla undrar jag om han hinner ikapp 2 Holcombe Zet. Han galopperad­e i segerstrid­en in på upploppet i Kungapokal­en senast. Gissar att han springer 1.09,4 i spets och då vete fan om Gocciadoro­s slagskepp hinner ikapp.

✓ V75-7: När 7 Dana Eks

vann på Bjerke (V75) i höstas var hon kopiöst bra och om hon hittat den formen är det kört. Senast, i comebacken, satt hon fast på V75 efter en knallhård öppning.

Dante Kolgjini slår straffen. Han har ett förflutet som fotbollssp­elare.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden