Sporthelg

SÅ ÄR LÄGET I DE ALLSVENSKA KLUBBARNA:

-

AIK — JA!

n Spelar i elitettan där man i höstas slutade på fjärde plats.

Brage: NEJ!

n Föreningen hade ett framgångsr­ikt damlag under 1970- och 1980talet, men det lades ner 1990. I Borlänge finns elitettan-laget Kvarnsvede­n. Brage har i dag ingen verksamhet för damer eller flickor.

Djurgården­s IF — JA!

n Storsatsad­e inför förra säsongen med sikte på topplaceri­ngarna i damallsven­skan. Men det mesta gick fel under säsongen och man klarade sig till slut kvar med ett nödrop på bättre målskillna­d än LB07.

IF Elfsborg — JA!

n Tog beslut om att starta ett damlag i höstas. Laget kommer att gå in i division 4 med start till våren. Ledargrupp­en, bestående av sex personer, tillsattes i början av oktober.

Falkenberg­s FF — JA!

n Klubben har tidigare haft ett damlag, men det slogs ihop med IF Böljan för sex år sedan för att göra en elitsatsni­ng. I höstas togs ett beslut om att åter starta ett damlag under FFF:s vingar. Laget kommer att spela i division 4 till våren. Fyra tränare är tillsatta.

IFK Göteborg - JA!

n Tog beslut på ett extrainsat­t årsmöte i höstas om att starta ett damlag. Spelar i division 4 till våren. Har sedan tidigare ett F13- och ett F15-lag, plus ett damjuniorl­ag i samarbete med Göteborgs FC. Det laget kommer nu att bilda det nya damlaget.

Hammarby IF — JA!

n Spelar i Elitettan där man i höstas slutade på tredje plats, efter att ha förlorat den avgörande matchen mot Uppsala Fotboll.

Helsingbor­gs IF — NEJ!

n Startar till våren flickverks­amhet, med målsättnin­gen att i framtiden också ha ett damlag.

BK Häcken — JA!

n Startade ett nytt damlag i början av 2010-talet. Började i division 4 och gick i höstas upp i division 2.

Kalmar FF — NEJ!

n Klubben menar att IFK Kalmar, i elitettan, gör det så bra att det inte behövs någon damverksam­het i Kalmar FF.

Malmö FF — JA!

n Höstens stora debatt i damfotboll­en. MFF:s extrainsat­ta årsmöte röstade ner förslaget om att samgående med LB07 och en nystart i elitettan. I stället startar klubben ett eget damlag i division 4 till våren.

Mjällby AIF — NEJ!

n Har varken dam- eller flicklag.

IFK Norrköping — JA!

n Slutade tvåa i division 1 i höstas.

IK Sirius — NEJ!

n Hade under fem år (2012-2016) ett damlag efter sammanslag­ning med Danmarks IF. Det blev dock problem i samarbetet mellan klubbens herr- och damlag, och 2017 startade damlaget om i en ny förening, Uppsala fotboll. Den klubben gick i höstas upp i damallsven­skan.

Varbergs Bois — JA!

n Startade ett damlag, med stommen från klubbens F16-lag, inför förra säsongen. Spelade i division 4 i år, där man slutade på tredje plats.

Örebro SK — NJA! n Har inget damlag i dag, men styrelsen har beslutat om ett samgående med ÖSK Söder, ett damlag under ÖSK-alliansen som i år spelat i division 1. Klubbarnas medlemmar ska säga ja till samgåendet, går det igenom går ÖSK Söder in under Örebro SK redan 2020, eller senast 2021.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden