Sporthelg

ISAK, ØDEGAARD & REAL SUCCÉIEDAD OVÄNTAT FEMMA I LIGAN MEN TILL HELGEN VÄNTAR MÄKTIGA BARÇA

-

En framgångsr­ik höst för Alexander Isak, 20. En succéhöst för Real Sociedad, femma i La Liga. Men på lördag väntar årets tuffaste hemmamatch, mot Messis formstarka FC Barcelona.

Livet på den nya stadion Reale Arena har börjat på bra för Real Sociedad. Alexander Isaks gäng har vunnit fyra av de sju första hemmamatch­erna och har smak på en smått sensatione­ll Champions League-plats när snart halva säsongen är spelad.

Det är långt ifrån enbart Alexander Isaks förtjänst, men svenska landslaget­s jättetalan­g har fått en bra start i La Liga, med speltid i varje ligamatch så här långt. Hans två mål mot Espanyol och Celta Vigo är förvisso långt från de 13 han gjorde i Willem II i fjol, men anfallskon­kurrensen är också betydligt tuffare i Real Sociedad.

Ett av de starkaste offensiva vapnen är förstås supertalan­gen Martin Ødegaard. Medan Isak har fått hoppa in i 14 matcher har norrmannen spelat lika många från start.

– Vi vet vad han ger oss. Han är lugn, avslappnad och säker i sitt spel eftersom han vet att han har stöd från sina lagkompisa­r, fansen och hela klubben. Det gör att han klarar av att göra det bästa av den talang han har. Förhoppnin­gsvis fortsätter det så här hela säsongen, säger Nacho Monreal till Marca.

”Plockat in rätt”

Den förre Arsenal-spelaren njuter av tillvaron i Sociedad, tillbaka i Spanien efter sex och en halv säsong i London. Få utanför klubben trodde på en sån här start på säsongen. Knappt ens de själva.

– Vi satte ingen målsättnin­g även om vi visste att klubbledni­ngen hade gjort det väldigt bra under sommaren och plockat in de rätta spelarna. Bland dem finns Ødegaard och Isak.

– Vi har unga spelare med enorm potential och det var vår skyldighet efter det att hamna högre upp i tabellen än förra året (nia), även om jag inte trodde att det skulle bli så här högt. Förhoppnin­gsvis kan vi sluta säsongen på en Champions League-plats, säger Monreal.

Övertygat hemma

0–0-matchen mot Valladolid senast var en missräknin­g, men på hemmaplan är Real Sociedad starka. Hittills har det blivit övertygand­e segrar mot bland andra Atlético Madrid,

Real Betis och senast Eibar.

Den formen kan behövas, för på lördag möter de ett Barcelona i en ruggig form. Fyra vinster i rad i ligan, senast överkörnin­gen av Mallorca (5–2) där Leo Messi gjorde tre drömmål, bara för att tvingas inse att inget av dem ändå var i närheten av Luis Suárez otroliga klackmål.

Henrik Lundgren

 ??  ?? Real Sociedads Nancho Monreal jublar i kapp med supportrar­na efter att ha gjort mål i segern hemma mot Atlético Madrid tidigare under säsongen.
Real Sociedads Nancho Monreal jublar i kapp med supportrar­na efter att ha gjort mål i segern hemma mot Atlético Madrid tidigare under säsongen.
 ??  ??
 ??  ?? Martin Ødegaard.
Martin Ødegaard.
 ??  ??
 ??  ?? Alexander Isak i kamp med Real Madrids Gareth Bale.
Alexander Isak i kamp med Real Madrids Gareth Bale.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden