Sporthelg

JONAS RESER VÄRLDEN RUNT MED MALMÖ FF

Han har sett samtliga Malmö FF:s bortamatch­er i Europa sedan sommaren 2011. Jonas Rasmusson, 47, ser världen genom sin favoritklu­bb. – Wolfsburg är redan inbokat, säger han.

- Henrik Lundgren

Redan i mitten av 1990-talet började han flänga runt i Europa för att se Malmö FF. Buss till Nottingham, minibuss till Split. Men Malmö FF:s framgångar under de senaste åren har gjort att resorna blivit både fler och längre.

– Det är ingen billig hobby. Men jobbet vet om mitt intresse, så det brukar lösa sig med semester. Närmast att missa var mot Cluj häromåret, då jag bara kunde få ledigt på matchdagen. Så jag och kompisen körde till Billund på tisdagskvä­llen, flög till Rumänien, såg matchen på onsdagskvä­llen, och tog tidigt flyg tillbaka på torsdag morgon. Så jag kom i tid till jobbet.

Han var förstås på plats i Köpenhamn i förra veckan, hans 36:e bortamatch i Europa i följd. Och en av de mäktigaste.

– Det var speciellt, efter allt som hände med den danska polisen senast vi mötte FCK. Bortamatch­en mot Rangers 2011, den första i den här sviten, är nog dock den allra största. Vi var 300 supportrar där och sjöng ut Ibrox.

I år är det bara han och resekompis­en Kasper Nilsson som sett samtliga Europamatc­her, som började med Chelsea i London och gick via Nordirland, Slovenien, Bosnien & Hercegovin­a, Israel, Ukraina, Schweiz och Danmark.

– Jag vet inte hur många länder jag har sett Malmö i totalt? Uppemot 25 i alla fall. Den längsta resan är till Israel. Armenien var också en bit bort, men Israel var ännu längre.

Hur går det mot Wolfsburg?

– Det blir tufft, men det finns ändå en viss chans att de fixar det. Mycket beror på bortamatch­en. Och så måste de få en tränare på plats också. Det känns inte helt optimalt att stå utan tränare, assisteran­de tränare, vice assisteran­de tränare och lagkapten tio veckor innan matchen.

 ??  ?? Jonas Rasmussen och kompisen Kasper Nilsson på plats i Köpenhamn
Jonas Rasmussen och kompisen Kasper Nilsson på plats i Köpenhamn

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden