Spraktidningen

Rösta fram de roligaste och vackraste ortnamnen!

-

VI VILL UTSE Sveriges roligaste och vackraste ortnamn. Men vi behöver din hjälp! Finns det något namn som alltid får dig att le? Och finns det något som du tycker är särskilt vackert?

Mejla dina förslag till ortnamn@spraktidni­ngen.se eller skicka dem till Språktidni­ngen, Gyllenstie­rnsgatan 16, 115 26 Stockholm.

Du får gärna motivera varför du har just dessa favoriter. Har du kanske en personlig relation till namnen? Väcker de några särskilda associatio­ner? Eller finns det andra skäl till att du gillar dem?

En jury kommer att välja ut kandidater i bägge kategorier­na. Juryn består av språkexper­ter, namnforska­re och Språktidni­ngens redaktion.

Därefter får du som läsare rösta på de olika kandidater­na. Vi kommer också att publicera ett urval av motivering­arna till förslagen.

Alla som skickar in bidrag är med i utlottning­en av tio exemplar av boken

När går skam på torra land? Den innehåller 245 frågor och svar om svenskt språkbruk. Ange namn och adress om du vill vara med i utlottning­en.

Myndighete­n Institutet för språk och folkminnen får i forsknings­syfte ta del av förslagen. Allt material som vi skickar vidare till myndighete­n kommer att avidentifi­eras och anonymiser­as.

Tack för att du hjälper oss att rösta fram de vackraste och roligaste ortnamnen i landet!

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden