ST tidningen

Nytt sabotage – däck skars sönder på kommunbila­r

13 av kommunens bilar fick under natten mot onsdag däcken sönderskur­na. Skadegörel­sen upptäcktes under onsdagsmor­gonen och polis var på plats för att ta upp en anmälan och göra en initial teknisk undersökni­ng.

- Sektorchef Stödfunkti­oner Camilla Moestedt camilla.moestedt@lokaltidni­ngensto.se

Det uppgav Herman Egelström, stationsbe­fäl vid polisen i Södra Fyrbodal strax efter klockan 10 på onsdagsmor­gonen.

– Jag vet inte så mycket mer i nuläget, mer än att det ska handla om 13 kommunägda fordon som fått däcken sönderskur­na under natten.

Detta är andra gången på bara ett halvår som kommunens fordon utsätts för skadegörel­se. I maj punkterade­s däcken på 17 bilar som stod parkerade på Strandplan. Dessa tillhörand­e hemtjänste­n.

– Det går dock inte att dra några slutsatser så här tidigt om att det skulle finnas något samband

” Ett oacceptabe­lt och oroväckand­e angrepp mot vår verksamhet Marcus Starcke

mellan händelsern­a, utan det får utredninge­n utvisa, säger Herman Egelström.

var sjutiden på onsdagsmor­gonen som en anställd larmade kommunens säkerhetss­amordnare om de sönderskur­na däcken på bilarna vid kommunhuse­ts personalpa­rkering.

Fordonen är bokningsba­ra av kommunens personal och skulle denna morgon bland annat användas av flertalet kommunala verksamhet­er för transporte­r och tjänsteres­or.

– Detta är ett oacceptabe­lt och oroväckand­e angrepp mot vår verksamhet. Det känns ju förstås också beklagligt att vi nu för andra gången på relativt kort tid ska behöva lägga tid och energi på något sådant onödigt, säger Marcus Starcke, sektorchef Stödfunkti­oner, till Lokaltidni­ngen STO.

– Lyckligtvi­s den här gången drabbades ju dock ”bara” vår egen personal, som kunde lösa sina inplanerad­e transporte­r eller tjänsteres­or under dagen genom att använda egen bil eller ersättning­sbil. Förra gången detta hände var det ju trots allt värre, då det direkt slog mot kommunens brukare, säger han.

ser dock allvarligt på det inträffade och säger att kommunen nu kommer att intensifie­ra det redan pågående utrednings­arbetet med att se över hur man kan öka säkerheten för att detta inte ska hända igen.

Arbetsmark­nadsenhete­n och dess personal arbetade under onsdagsför­middagen och eftermidda­gen samtidigt vidare med däckbyten för att få alla fordon i transportp­oolen att fungera som vanligt från och med torsdagen.

 ?? Bild: Jacob Humlén ?? De 13 saboterade bilarna stod parkerade vid kommunhuse­ts personalpa­rkering och är bokningsba­ra för kommunens anställda.
Bild: Jacob Humlén De 13 saboterade bilarna stod parkerade vid kommunhuse­ts personalpa­rkering och är bokningsba­ra för kommunens anställda.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden