ST tidningen

Dömdes till 40 timmars ungdomstjä­nst för misshandel

Tonåringen kastade en burk i huvudet på en annan kille, men tingsrätte­n anser inte att det var meningen att han som fick burken i ögat skulle bli skadad och väljer att fria tonåringen från misshandel i det fallet. Däremot döms han för att ha misshandla­t t

- Louise Jungmalm louise.jungmalm@lokaltidni­ngensto.se Louise Jungmalm louise.jungmalm@lokaltidni­ngensto.se

Killarna känner varandra från skolan, och enligt dem själva har det varit flera konflikter där såväl syskon som inblandade.

I april, under påsklovet, urartade det när en kille 15-årsåldern misshandla­de två andra utanför Ica i Skärhamn. skolkompis­ar

ivarit

två kompisar kom åkande på moped som killen i 15-årsåldern stannade dem genom att kasta en burk med energidryc­k på dem. Burken träffade den enas hjälm och studsade sedan in i ögat på pojken som satt bakom.

Enligt åklagaren hade 15-åringen uppsåt, eller var åtminstone likgiltig, till att burken kunde ha skadat killen när han kastade den och yrkade på att han döms för misshandel av killen.

Tingsrätte­n håller inte med, och anser att även om 15-åringen kastade burken så var det kanske inte meningen att skada någon.

han för misshandel av killen som körde mopeden, eftersom han när ekipaget stannat slog ner föraren till marken och sparkade på honom i flera minuter.

15-åringen döms också för misshandel av en tredje person, som dök upp för att försöka avbryta sparkarna. Den personen fick då själv motta slag och sparkar.

timmar ungdomstjä­nst, och 15-åringen ska också betala skadestånd till de två personerna som han misshandla­t, på 12 600 respektive 5 000 kronor. med något innan han cyklade iväg på kvinnans elcykel.

samma dag såg mannen i området igen, gick han fram till honom och sa att han skulle ringa polisen. Det ville inte mannen, som försökte gå därifrån, men maken och två andra grannar började då följa efter honom.

Då ska mannen ha blivit arg, och tagit fram en pepparspre­j som han enligt åtalet hotade de andra med.

mannen, dels för olaga hot och stöld, dels för att ha varit narkotikap­åverkad och olovligen beväpnad.

Han erkänner brotten, men säger i förhör att han inte minns så mycket på grund av att han vid tillfället var påverkad av droger.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden