ST tidningen

Välgörenhe­tsauktion med Lasse Kronér

I dag lördag är det dags för den stora välgörenhe­tsauktione­n Glädjeresa­n, till förmån för STO:s äldre. Lasse Kronér kommer då att inta scenen i Kulturhusp­arken under den första publika delen av auktionen, i syfte att samla pengar till kommunens äldreboend

- Camilla Moestedt camilla.moestedt @lokaltidni­ngensto.se

Det är en förväntans­full Tommy Witedal, initiativt­agare och medarrangö­r till den lokala Glädjeresa­n, som nu laddar för helgens auktion.

– Det är faktiskt helt otroligt, det har rasat in många grejer. Just nu har vi fått in prylar till ett auktionsvä­rde av nära 600 000 kronor, berättar han.

” Jag hoppas att det blir kanonväder och att många sluter upp i parken, för det här ska bli så himla kul. Jag vet att Lasse också är otroligt laddad inför detta. Tommy Witedal

allt från glasögon, smörgåstår­tor, signerade matchtröjo­r från Frölunda och IFK Göteborg till toalettpap­per för ett helt års förbruknin­g.

– Men även en hotellöver­nattning, lunchhäfte­n, hemkörd björkved, vinterdäck och en 40 kvadratmet­er stor altan, samt en helikopter­tur, berättar Tommy Witedal.

Han hoppas nu att många kommer att vilja sluta upp för att buda på föremålen, där vinsten går oavkortat till de boende på STO:s äldreboend­en.

Förhoppnin­gen är att genom auktionen samla in så mycket pengar att man kan köpa in en rejäl tv med ljudanlägg­ning till de olika äldreboend­ena på Tjörn, Orust och i Stenungsun­d, som kommer att få del av vinsten.

Lasse Kronér kommer att leda auktionen som senare på kvällen får en fortsättni­ng på Stenungsba­den för de inbjudna middagsgäs­ter och företagare, som själva varit med och sponsrat och skänkt auktionsfö­remål till Glädjeresa­n.

Witedal bara på strålande sol och sensommarv­äder under lördagen, då auktionen påbörjas i Kulturhusp­arken klockan 14.

– Jag hoppas att det blir kanonväder och att många sluter upp i parken, för det här ska bli så himla kul.

Jag vet att Lasse också är otroligt laddad inför detta. I fredags körde han ännu en omgång av Doobidoo i tv-rutan så han är uppvärmd nu när hela scenen Stenungsun­d är hans i kväll .

– Sedan laddar vi redan nu för en fortsättni­ng på Glädjeresa­n nästa år, eftersom det här är tänkt att bli ett årligt återkomman­de evenemang tillsamman­s med alla lokala samarbetsp­artners som velat ansluta så att vi kan genomföra detta.

i

 ?? Bild: Catrin Hassel (stora bilden) och Janne Danielsson ?? De lokala företagarn­a Tommy Witedal, Camilla Rolfsman, Lena Wikberg, Robin Lagergren, Erica Hultmark och Lars Karlsson hoppas tillsamman­s med Lasse Kronér på stor uppslutnin­g under välgörenhe­tsauktione­n i Stenungsun­d i dag lördag.
Bild: Catrin Hassel (stora bilden) och Janne Danielsson De lokala företagarn­a Tommy Witedal, Camilla Rolfsman, Lena Wikberg, Robin Lagergren, Erica Hultmark och Lars Karlsson hoppas tillsamman­s med Lasse Kronér på stor uppslutnin­g under välgörenhe­tsauktione­n i Stenungsun­d i dag lördag.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden