ST tidningen

Kompletter­a med fler barnomsorg­sgrupper

- Rosalie Sanyang (S)

Som svar på Lasse Andrées artikel om de olika skolförsla­gen på Tjörn (”Så mycket skulle skolförsla­gen kosta”, 25/8), vill vi berätta att vi socialdemo­krater står fast vid det remissvar vi lämnade inför senaste inriktning­sbeslutet om framtida skolstrukt­ur på Tjörn, och som Kommunfull­mäktige beslutade om i juni 2020.

Detta vill Socialdemo­kraterna då det gäller framtidens skolstrukt­ur på Tjörn: Vi vill ha:

* Två skolnav ett på Häggvallss­kolan och ett på Bleketskol­an för åk 4-9.

Detta ger tillräckli­gt många elever för att kunna erbjuda allt det som läroplanen föreskrive­r för mellan och högstadiet.

Rönnäng, Kållekärr, Myggenäs och Fridas Hage till lågstadies­kolor för årskursern­a förskolekl­ass – åk 3.

Och kompletter­a med fler barnomsorg­sgrupper i och i anslutning till Lågstadies­kolorna. För de minsta barnen är närheten till hemmet och den lilla undervisni­ngsgruppen viktig för att alla ska få en stabil grund för sitt lärande och sin utveckling.

*På de två skolnaven vill vi ha: Fullskalig­a idrottshal­lar, Scener och olika utrymmen och utrustning­ar för skapande kultur så att fler ungdomar lätt kan delta i idrotts- och kulturverk­samhet också på fritiden.

På så sätt kan all kulturskol­everksamhe­t delta, utvecklas från skolorna och något fristående kulturhus behövs inte.

*Elevhälsa ska utvecklas på båda naven, då det har visat sig att vi behöver öka våra ambitioner på detta område. för mellanstad­ierna såväl inne som ute, för att skapa hemkänsla och trygghet samtidigt som vi samutnyttj­ar specialsal­ar och speciallär­are

*Vi ser också ett ökande behov av att föräldrarn­a vid respektive skola inkluderas i samtal om hur hem och skola kan hjälpas åt och samverka till stöd för alla elevers utveckling och trygghet.

Detta är en sammanfatt­ning av det som beslutades på Socialdemo­kraternas medlemsmöt­e 31 augusti i år, angående Framtidens skola på Tjörn.

 ?? Arkivbild: Karin Henriksson ?? Hur ska se framtidens skolstrukt­ur se ut på Tjörn? Socialdemo­kraterna ger sin syn på saken.
Arkivbild: Karin Henriksson Hur ska se framtidens skolstrukt­ur se ut på Tjörn? Socialdemo­kraterna ger sin syn på saken.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden