ST tidningen

En karatetävl­ing blir två när SM-dagen växer

- Tony Balogh tony.balogh@lokaltidni­ngensto.se

När Stora Höga Kyokushin-karate nu på lördag i Stenungsun­d Arena arrangerar SM passar klubben även på att genomföra Stora Höga Open.

Niklas Ballay är ordförande klubben från Stora Höga. Han ingår även i förbundets SM-kommitté.

Beskedet om att Stora Höga Kyokushin-karate fick värdskapet kom i somras, men att man skulle kunna få SM var på gång sedan ett tag tillbaka.

Alt hängde på när restriktio­nerna skulle släppa och det skedde den 1 juni.

– Vi hade förberett och tänkt till innan men det var först när vi såg planen för avveckling­en av restriktio­nerna som vi kunde fatta ett beslut om att ha ett SM, säger Ballay.

– Men att arrangera en tävling var inte nog utan vi kommer att arrangera två tävlingar samma dag, säger han.

– Vi arrangerar Stora Höga Open på förmiddage­n men

ibegränsar den till åldersgrup­perna 7-13 år. På eftermidda­gen kör vi SM från 14 år och uppåt till seniorklas­serna.

att en hel del tävlande på lördagen har Stenungsun­d Arena som mål.

– Ja, det kommer folk från hela landet. Det är 70 anmälda på SM och runt 60 på Stora Höga Open. Normalt sett brukar den senare tävlingen vara från sju år och upp till senior, men eftersom det är upp till 13 år är det färre antal deltagare än normalt, säger Ballay.

av den här omfattning­en kräver en stor ideell insats.

– I princip hela vår klubb ställer upp och hjälper till med arrangeman­get. I runda slängar har vi 60-70 funktionär­er, säger Ballay som för egen del kommer att vara domare.

– Jag skulle säga att alla våra deltagare är medaljhopp i SM ha ha!

De lättade restriktio­nerna innebär också att publik är välkommen att följa tävlingarn­a på plats i Stenungsun­d Arena. Här är det förköpsbil­jetter som gäller.

 ?? Bild: Privat ?? Nu på lördag arrangerar Stora Höga Kyokushin-karate två tävlingar. Stora Höga Open på förmiddage­n kommer på eftermidda­gen att följas av SM. Till vänster ses den arrangeran­de klubbens ordförande Niklas Ballay som under dagen agerar som domare.
Bild: Privat Nu på lördag arrangerar Stora Höga Kyokushin-karate två tävlingar. Stora Höga Open på förmiddage­n kommer på eftermidda­gen att följas av SM. Till vänster ses den arrangeran­de klubbens ordförande Niklas Ballay som under dagen agerar som domare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden