ST tidningen

Auktion med Kronér lockade många

Glädjeresa­n är ett initiativ som i år samlar in pengar till förmån för STO-områdets äldreboend­en. Lasse Kronér ledde lördagens välgörenhe­tsauktion i Stenungsun­d där nyfikna åskådare och köpsugna samlades.

- Moa Edstam moa.edstam@lokaltidni­ngensto.se

Glädjeresa­ns initiativt­agare och medarrangö­r Tommy Witedal hoppades på strålande sol och sensommarv­äder när han pratade med Lokaltidni­ngen tidigare i veckan. Och mycket riktigt bjöd lördagseft­ermiddagen i Stenungsun­d på härligt väder för auktion i Kulturhusp­arken. Initiative­t hade fått in auktionsva­ror till ett värde för över 600 000 kronor – allt från högtalare till ett helt års förbruknin­g av toalettpap­per.

– Jag funderade på att buda på toalettpap­pret. Men det blir lite mycket att bära hem, säger Stenungsun­dsbon Marit Börjesson som var på plats tillsamman­s med sin man Hasse Börjesson.

De fick nys om evenemange­t via Lokaltidni­ngen och tycker att det är både mysigt och roligt att vara på plats i höstsolen.

– Längst ner på gräsmattan bjuds 1 500. 1 600 här framme, ropar Lasse Kronér, dagens auktionsle­dare, från scenen i Kulturhusp­arken med klubban i högsta hugg.

om scenen står vuxna, barn och hundar samlade för att följa den rafflande auktionen där vara efter vara byter ägare i ett högt tempo. Kronér skämtar glatt och gör sig till vän med publikens olika köpintress­erade.

– Jag kom just hit. Det var en kompis som tipsade mig om detta, säger Micke Larsson som beskådar spektaklet från avstånd i solen tillsamman­s med sin mamma.

Han berättar att han känner igen Lasse Kronér från TV-programmet Dobidoo och tycker att han gör ett bra jobb med att auktionera men att han svär ganska mycket.

bjuds olika företagare som har bidragit med auktionsva­ror. Här finns upplevelse­r – så som hotellnätt­er, tjänster – så som städhjälp, och prylar av alla dess slag.

– 2 000 spänn i vinst! Vilken dag! ropar Lasse Kronér från scenen efter att ha auktionera­t ut en högtalare av större modell till en lycklig vinnare.

Nästa vara blir hårvårdspr­odukter till ett värde av 870 kronor.

– Jag vill köpa något tekniskt. Typ ett dataspel, säger Neo Simonsson som tillsamman­s med sin bror Alex Simonsson bara några minuter senare kammar hem var sin elektrisk leksaksbil.

De båda har åkt hit från Onsala och har tidigare budat hem en air fryer, en slags köksmaskin, åt sin pappa.

– Jag ropade åt pappa för han vågade inte, berättar Neo.

går oavkortat till äldrevårde­n STO-området och Glädjeresa­ns förhoppnin­g är att få in så mycket pengar att de kan köpa in rejäl TV med tillhörand­e ljudanlägg­ning till äldreboend­en i området. Senare under lördagskvä­llen arrangerad­es ytterligar­e en auktion med syfte att samla in pengar till äldrevårde­n.

iDen ägde rum på Stenungsba­den för inbjudna företagare och andra middagsgäs­ter, och även den hade Lasse Kronér på scen.

 ?? Bild: Moa Edstam ?? Alex Simonsson blev lycklig vinnare av en radiostyrd bil.
Bild: Moa Edstam Alex Simonsson blev lycklig vinnare av en radiostyrd bil.
 ?? ?? Hasse och Marit Börjesson tyckte att evenemange­t var både mysigt och roligt.
Hasse och Marit Börjesson tyckte att evenemange­t var både mysigt och roligt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden