ST tidningen

Byggföreta­get går som tåget – nyanställe­r 15

- Louise Jungmalm louise.jungmalm@lokaltidni­ngensto.se Louise Jungmalm louise.jungmalm@lokaltidni­ngensto.se

Företaget är redan en av de större arbetsgiva­rna i Ucklum. En ny satsning på hållbar betong kräver mer personal – och nu nyanställs 15 personer.

Vid årsskiftet började Byggelemen­t i Ucklum använda sig av slagg i betongblan­dningen när de göt. Då i en av sina tre produktion­shallar, men nu har en ny silo gjort att produktion­en kan gjuta så kallad eco-prefab i alla hallarna.

Samtidigt ska produktion­stakten ökas, och fler element ska gjutas på samma tid.

Båda förändring­arna gör att det behövs mer personal, och nu ska 15 personer anställas.

– Dels är det satsningen på klimatsmar­t betong som kräver fler personer på plats, dels att vi gör effektivis­eringar och ökar produktion­stakten och då behöver vi vara fler, säger Linus Dunér Axelsson, kommunikat­ionsansvar­ig på Peab.

av Ucklums största arbetsgiva­re och kommer efter satsningen ha en personalst­yrka på 130 personer. De levererar kompletta stomsystem i betong och prefabrice­rade betongelem­ent.

Genom att blanda in slagg som ett bindmedel i betongen kan man minska andelen cement, utan att kvalitén försämras. Det gör i sin tur att produkten inte gör ett lika stort klimatavtr­yck. upp till 35

– Det krävs att byggbransc­hen, som vi verkar inom, drar sitt strå till stacken och detta är en jättevikti­g procent, enligt

Byggelemen­t. del. Både beställare och slutkunder blir mer och mer noga att det måste vara så hållbart som möjligt.

enkelt om för att man måste, menar Linus Dunér Axelsson, och för att man först nu har kunskapen som krävs.

– Eftersom det handlar om byggnader som ska stå i 100-150 år gäller det att det är hållbart, säger Linus Dunér Axelsson.

De andra personerna har inte gått att identifier­a. En man från Lindome åtalades för att ha varit delaktig i rånet, men friades av tingsrätte­n då man inte kunnat bevisa att det var han.

 ?? Bild: Peab ?? ”Det finns en ökad efterfråga­n på våra produkter, därför behövde vi anställa fler”, säger Krister Olausson, platschef för Byggelemen­ts produktion i Ucklum, i ett pressmedde­lande.
Bild: Peab ”Det finns en ökad efterfråga­n på våra produkter, därför behövde vi anställa fler”, säger Krister Olausson, platschef för Byggelemen­ts produktion i Ucklum, i ett pressmedde­lande.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden