ST tidningen

Tjörn laddar för festival för både fullvuxna och pyttesmå

Tre heldagar med scenkonst väntar andra helgen i oktober. Då anordnas scenkonstf­estivalen Avtryck där uppträdand­ena kommer att ske såväl utomhus som inomhus för en publik i alla åldrar, från fullvuxen till bebis.

- Camilla Moestedt camilla.moestedt@lokaltidni­ngensto.se

Tanken är att Tjörnbor i alla åldrar ska mötas av scenkonst i form av musik, teater och dans runt hela Tjörn.

– Det kommer att ske både inomhus och utomhus i bland annat Rönnäng, Skärhamn och på Sundsby säteri, berättar Sandra Saied, evenemangs­koordinato­r på kultur- och fritidsför­valtningen i Tjörns kommun.

” Det kommer att ske både inomhus och utomhus i bland annat Rönnäng, Skärhamn och på Sundsby säteri. Sandra Saied

På programmet står exempelvis Hovet, en ”busig” dans- och teaterföre­ställning för barn på Sundsby säteri. I samarbete med Riksteater­n kommer dansaren och koreografe­n Rani Nair också att bjuda in till en dansförest­ällning på Nordiska akvarellmu­seet där publiken får ta på sig hörlurar för att delta i föreställn­ingen på sina egna villkor.

– Det kommer även att bli dansförest­ällning utomhus vid Bockholmen Skärhamn, samt poetry slam och olika workshops. En kul sak som händer på akvarellmu­seet är till exempel ett gästframtr­ädande av kroppsmåln­ingskonstn­ären Vilija

iVitkute som är bosatt och verksam i de italienska alperna. Hon kommer dels ha en utställnin­g på museet, dels en performanc­e där hon målar en modell som sedan kommer att dansa för publiken, berättar Sandra Saied.

Biljetter till de olika evenemange­n kan både köpas styckvis och i form av ett festivalpa­ss som gäller samtliga vuxenföres­tällningar under den tre dagar långa festivalen den 8-10 oktober. Fullständi­gt festivalpr­ogram finns under evenemang på kommunens hemsida, där man också kan köpa och förboka biljetter.

– Vår förhoppnin­g är att locka med skönt gung för alla åldrar, från fullvuxna till de allra yngsta i form av bebisar, säger Sandra Saied.

Senare i höst och nästa år väntar också mer dans på Tjörn i form av dansprojek­tet KOKO som under ett helt år framöver ska fylla ön med dans på oväntade platser och i nya sammanhang.

– Men där har vi precis haft ett uppstartsm­öte i förra veckan, så där ber jag att få återkomma när vi har lite mer spikade planer, säger Sandra Saied.

 ?? Bild: Monika Manowska Bild: Cecilia Höglund ?? I dansförest­ällningen Memory Lab, som också ges på akvarellmu­seet, får publiken med hjälp av hörlurar delta på sina egna villkor.
Bild: Monika Manowska Bild: Cecilia Höglund I dansförest­ällningen Memory Lab, som också ges på akvarellmu­seet, får publiken med hjälp av hörlurar delta på sina egna villkor.
 ?? ?? Dansförest­ällningen Into the Roots på Nordiska Akvarellmu­seet riktar sig till unga vuxna och handlar bland om vad vi förknippar med hemlängtan.
Dansförest­ällningen Into the Roots på Nordiska Akvarellmu­seet riktar sig till unga vuxna och handlar bland om vad vi förknippar med hemlängtan.
 ?? Bild: Lina Ikse/Per Fång ?? Barnförest­ällningen Hovet ges vid tre tillfällen under lördagen den 9 oktober vid Sundsby säteri.
Bild: Lina Ikse/Per Fång Barnförest­ällningen Hovet ges vid tre tillfällen under lördagen den 9 oktober vid Sundsby säteri.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden