ST tidningen

Möjlighet till drop in-vaccin på Orust och Tjörn

Det ska vara enkelt att få sin dos vaccin. Vårdcentra­lerna på Tjörn och på Orust håller öppet hus under Västra Götalandsr­egionens vaccinatio­nsdag den 2 oktober.

- Erika Olofsson erika.olofsson@lokaltidni­ngensto.se

Den 2 oktober anordnar Västra Götalandsr­egionen en speciell vaccinatio­nsdag. Då har närmare 120 vaccinatör­er i nästan alla regionens 49 kommuner öppet för drop-in mellan klockan 10.00 och 14.00.

Förhoppnin­gen är att kunna nå de som ännu inte tagit sin första dos vaccin. Det kommer under dagen även att ges möjlighet att få sin andra dos vaccin.

I STO-området kommer vaccin att erbjudas på Orust och på Tjörn. Johan Ellegård, verksamhet­schef Capio vårdcentra­l på Orust, ser det som självklart att vårdcentra­len ska delta.

Dagen, som infaller bara dagar efter restriktio­nerna försvinner den 29 september, är tänkt att öka vaccinatio­nstäckning­en bland befolkning­en.

– Vi på Capio Orust kommer självklart att delta och har drop-in för vaccinatio­n med start klockan 10, detta på vårdcentra­len i Henån. Vi vaccinerar med Pfizer eller Modernas vaccin och har beställt så att det ska räcka till alla som önskar.

Orustborna har varit flitiga på att kavla upp skjortärme­n och ta sitt vaccin. Johan Ellegård tycker att täckningen i kommunen är bra.

– Vi är i dagsläget uppe i drygt 8 000 givna doser, täckningen är generellt god men kan bli ännu bättre.

Den som redan fått sina båda doser är ändå välkomna till vaccinatio­nsdagen, de kan komma till vårdcentra­len i Henån för att få sitt blodtryck taget. Personal kommer att finnas på plats för att hjälpa besökare att komma igång med de digitala tjänster, i form av chatt och videosamta­l, som Capio erbjuder.

– Ingen tidsboknin­g behövs denna dag, det är bara att titta förbi vårdcentra­len i Henån.

 ?? Bild: Erika Olofsson ?? Den 2 oktober är Västa götalandsr­egionens stora vaccinatio­nsdag.
Bild: Erika Olofsson Den 2 oktober är Västa götalandsr­egionens stora vaccinatio­nsdag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden