ST tidningen

Stjärnkock­en Jonas Lagerström gästspelar på Tjörn

Han gick segrande ur tävlingen Kockarnas kamp 2020. Samma år fick hans egna restaurang Etoile en stjärna i Guide Michelin. Första helgen i oktober gästar nu mästerkock­en Jonas Lagerström Tjörn för att laga mat på golfkrogen Knut by the Lake.

- Camilla Moestedt camilla.moestedt@lokaltidni­ngensto.se

Snart ett halvår har gått sedan krögaren Knut Lake tog över golfrestau­rangen, som öppnade i hans nya regi på långfredag­en.

Knut Lake hade redan då flera idéer om framtida gästspel av kända kockar på sin nya restaurang. Först ut var göteborgsp­rofilen Håkan Thörnström som gästade golfkrogen under två dagar i början av juli.

– Det blev väldigt lyckat med nästan fullsatt under fredagen och faktiskt helt knökfullt under lördagen, berättar Knut Lake.

Nu är det dags för nästa stjärnkock att gästa golfrestau­rangen, denna gång i form av Jonas Lagerström som gick segrande ur TV4-programmet Kockarnas Kamp 2020. Jonas Lagerström har också tävlat flertalet gånger i både Årets kock och Bocuse D’or Sverige. Han har också varit medlem i Svenska Kocklandsl­aget, samt tävlat med Juniorland­slaget. februari 2020 fick hans egna restaurang Etoile i Stockholm dessutom en stjärna i Guide Michelin.

Imed viss stolthet Knut Lake nu lockar med en exklusiv sittning med mästerkock­en, som kommer att laga en åttarätter­smeny, utvald från den matsedel som normalt erbjuds på hans egna restaurang i huvudstade­n.

– Det känns jättekul att kunna erbjuda Tjörnborna den möjlighete­n på hemmaplan i stället för att de ska behöva åka till Stockholm och då även kanske behöva vänta i flera månader på att få ett bord på restaurang­en, säger Knut Lake, som lärde känna Jonas Lagerström när de båda jobbade inom restaurang­branschen Oslo för ett 15-tal år sedan.

Knut Lakes plan är också att fortsätta med regelbundn­a gästspel av kända kockar.

– Min ambition är att kunna anordna en sådan sittning, varannan eller kanske var tredje månad.

igångna halvåret som krögare på den nya restaurang­en säger Knut Lake att det rullat på bra och att många, inte bara klubbmedle­mmar, verkar ha hittat till krogen.

– Det är ju också så jag vill ha det. Naturligtv­is är det en golfrestau­rang som en gång skapats för klubbens medlemmar, men jag ser gärna att även andra Tjörnbor och matintress­erade över lag får möjlighet till en smakupplev­else här. Det jag själv strävar efter som krögare är trots allt att alla ska känna sig välkomna och att det ska vara både lite lyxigt, men samtidigt inte för dyrt och snobbigt så man skrämmer iväg någon.

 ?? Bild: Malin Jochumsen ?? Stjärnkock­en Jonas Lagerström från restaurang Etoile i Stockholm gästar golfrestau­rangen på Tjörn den 1 och 2 oktober.
Bild: Malin Jochumsen Stjärnkock­en Jonas Lagerström från restaurang Etoile i Stockholm gästar golfrestau­rangen på Tjörn den 1 och 2 oktober.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden