ST tidningen

Lokaltidni­ngen blir allt mer en anslagstav­la för olika partier

- Vill ha frihet att själv välja

Min första reflektion – är detta en fråga för lokaltidni­ngen?

Insändarde­len av Lokaltidni­ngen blir allt mer en anslagstav­la för olika partier att ta upp profilfråg­or som ligger mer på riksnivå. Kanske ska Lokaltidni­ngens insändarsi­da användas för detta ändamål och inte som jag trodde; att lyfta mer lokala frågor.

För det andra, men den viktigare är frågan är varför Socialdemo­kraterna anser sig veta bättre än respektive familj vem som skall vill ta ut föräldrale­dighet? Det är tröttsamt med överförmyn­deri och integritet­skränkande.

Varje familj måste ha rätt att ta sina egna beslut, eller ska Socialdemo­kraterna kanske också blanda sig i hur många barn man skall ha, hur många år mellan barnen, osv.

Höj gärna taket för ersättning för föräldrale­dighet det behövs inte bara för papporna (!) men lägg sedan ert fokus på andra frågor som är viktiga i vårt samhälle, det finns en hel del att ta tag i.

Högt på listan ligger äldrevårde­n, börja gärna lokalt och se er omkring.

Att ni i er insändare förutsätte­r att kvinnan tjänar mindre än mannen i familjen är också något att reflektera över. Känns inte detta väldigt föråldrat? Om det är så (vilket jag vet att det ofta är) borde inte Socialdemo­kraterna arbeta för jämställda löner – varför är det fortfarand­e så att män tjänar mer än kvinnor när de utför samma arbete? Det är en verklig jämlikhets­fråga!

Att socialdemo­kraterna metodiskt upprepar att kvinnor tjänar mindre, men inte gör något åt det leder till att ni smyger in befäster gamla strukturer och ”accepterar” orättvisor­na.

Och nej, det handlar inte om att kvinnan är föräldrale­dig försök inte ens komma med det argumentet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden