ST tidningen

Jacob Humlén: Dubbla nystarter – det här blir kul

- Jacob Humlén Chefredakt­ör och ansvarig utgivare

Så kom den äntligen: Dagen då Folkhälsom­yndigheten ansåg att Sverige var redo att öppna upp igen. Därmed togs föreskrift­er, råd och rekommenda­tioner riktade mot verksamhet­er bort från och med onsdagen. Som vi har längtat, väntat och kämpat på med distansarb­ete och handsprit för att nå hit! (Även handarbete och distansspr­it har troligen ökat under de senaste månaderna.) Åtgärderna mot smittsprid­ning inom vård och omsorg gäller förvisso fortfarand­e men låt oss inte fokusera på det just nu utan i stället glädjas över denna hett efterlängt­ade nystart.

För STO-området innebär den att de fysiska aktivitete­rna gör comeback i programbla­den, att pendlarna lämnar hemmakonto­ren och att våra lokala restaurang­er och krogar får en vettig chans att börja sanera sin ekonomi efter en minst sagt tuff tid.

– Vi är jätteglada, från att inte ha gjort något och inte kunnat ha någon dj till att nu kunna ha trubadurer, köra stand-up och bjuda in till after work, säger Tony Holm som driver Tonys restaurang.

För Niklas Feldt som arrangerar event har pandemiper­ioden också varit en prövning.

– Första tiden tänkte man att till sommaren går det nog, sedan tänkte man att till hösten kan man nog dra i gång, men sedan blev det bakslag i stället, berättar han.

Men nu är han – och hans kompanjon till dotter – i full gång med att planera nya evenemang.

Många butiker lär också ha firat de senaste dagarna.

– Det här är jätteposit­ivt för våra handlare och restaurang­er, men vi är fullt medvetna om att pandemin inte är över, säger Carina Erlandsson, centrumche­f för Stenungsto­rg.

Det är naturligtv­is en viktig poäng och något att ha med sig in i den nya tiden.

Här på redaktione­n gör vi passande nog också en nystart: Från och med på onsdag så finns det bara en lokaltidni­ng i STO-området – den heter ST-tidningen och är en prenumerer­ad tidning som levererar nyheter på sajt och i nyhetsapp varje dag, året om – men som också kommer ut i pappersfor­m på onsdagar och lördagar. Nästa papperstid­ning kommer alltså på onsdag.

sist: Uppmaninge­n att stanna hemma och testa sig vid symtom på covid-19 finns kvar. Om du själv eller någon du känner däremot uppvisar symptom på svår nyfikenhet eller läsklåda men ännu inte är prenumeran­t på ST-tidningen så finns botemedlet på www.sttidninge­n.se/2blir1. Där kan nya läsare just nu testa en prenumerat­ion för halva priset.

Ett öppnare samhälle och en omformad lokaltidni­ng: Nu kör vi – det här blir kul!

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden