ST tidningen

Döms för vansinnesf­ärd på E6 – andra bilar fick tvärnita

Mannen i 20-årsåldern ska ha kört i sådan fart genom vägarbetso­mrådet på E6 så att vägkonerna rök. För att inte krocka med honom fick flera andra bilister göra hastiga undanmanöv­rar eller tvärnita på motorvägen Nu döms mannen för vansinnesf­ärden som påbör

- Camilla Moestedt camilla.moestedt@lokaltidni­ngensto.se

Det var en oktoberkvä­ll förra året som en polispatru­ll fick span på ekipaget när mannen körde genom Stenungsun­d. När de signalerad­e åt honom att stanna ska han i stället ha trampat gasen i botten och sedan fortsatt färden norrut på E6, stundom i över 220 kilometer i timmen.

Kommen till sträckan Ödsmålsbro­n-Ljungskile, där det vid tillfället pågick ett vägarbete och södergåend­e trafik styrts över i norrgående körfält, fortsatte mannen att köra i upp mot 200 kilometer i timmen. Han ska dessutom där ha gjort ett flertal förbjudna omkörninga­r och då krockat med flera vägkoner som flög runt hans bil.

höjd med Lerbomotet, strax söder om Uddevalla, ska polis till slut ha fått stopp på vansinnesf­ärden. Detta efter att de jagat honom med både bil och helikopter, samt lagt ut en spikmatta, som han först väjt för men därefter stannat.

Nu döms mannen i Uddevalla tingsrätt för grov vårdslöshe­t i trafik och grov olovlig körning, då han dessutom körde körkort.

Mannen döms även för ytterligar­e två fall av grov olovlig körning under förra året. Dels i Hindås, dels i Kungälv där han samma dag som han stoppades av polis först ska ha stulit en bil, i vilken även en batong sedan påträffade­s.

Normalstra­ffvärdet för det begångna gärningarn­a – som utöver utan giltigt trafikförs­eelserna rymmer tillgrepp av fortskaffn­ingsmedel och brott mot knivlagen – bedöms enligt tingsrätte­n motsvara ungefär två månaders fängelse. Men med hänsyn till de uppgifter som framkommit under utredninge­n, dels om mannens tidigare dåliga mående, dels den positiva förändring som nu trots allt skett i hans liv och att han tidigare inte dömts till någon strängare påföljd än böter, nöjer man sig nu med skyddstill­syn.

finns anledning att anta att skyddstill­syn kan bidra till att mannen avhåller sig från fortsatt brottsligh­et, skriver tingsrätte­n i sitt domslut.

 ?? Arkivbild: STO ??
Arkivbild: STO

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden