ST tidningen

SHK kastar igång serien med ett dubbelarra­ngemang

Medan Stenungsun­ds HK:s damlag siktar på en plats bland de tre bästa och vill ta sig till division 1 avvaktar klubbens herrlag med sin målsättnin­g. Klart är dock att meriterade Nacor Medina blir ännu mer spelande tränare.

- Tony Balogh tony.balogh@lokaltidni­ngensto.se

Damlaget är första lag ut i Stora Höga Arena i dag, lördag eftermidda­g. SHK tar i division 2 väst öst emot Team Kropps från Uddevalla ett Bohusderby.

SHK fick tidigt i våras klart vilka som ska leda laget: huvudträna­ren Dennis Alknäs, assisteran­de Mattias Sandgren (som dessutom är klubbdirek­tör) och målvaktstr­änaren Linda Kungsstam. Dessutom finns lagledaren Magnus Bergström.

isäsongens trupp har SHK fått in Nicole Friman samt tre spelare från HP Warta: målvakten Louise Andersson, mittnian Sandra Boström och kantspelar­en Annie Lindfors.

– Eftersom vi nu spelar en annan typ av handboll har vi haft mycket tid att förbereda oss. Mycket var tyvärr utomhusträ­ning men det spelar ingen roll för teori och rörelser kan man träna ändå, säger Alknäs.

Tidigare har damlaget i grunden spelat ett lågt 6–0-uppställni­ng – nu är det ett offensivt 3–3.

– Niometarna ska bort – de ska inte göra mål i matchen, säger Alknäs om hur motståndar­na ska bemötas.

– Som det alltid är med förändring: det känns ha ha! Man går igenom de olika faserna. Men det har fungerat förvånansv­ärt bra, säger han där ledarstabe­n i början fick höra att ”det är ju inte så att vi är 19 år längre...”.

– Men det vände ganska snabbt. Nu när vi fått spela träningsma­tcher har laget sett att det funkar också, säger Alknäs.

Åtta lag ger 14 matcher i grundserie­n. De tre bästa går till uppflyttni­ngsspel till våren – resterande får inrikta sig på nedflyttni­ngsspel. SHK:s målsättnin­g?

– Vi vill upp, så klart! Målet är att komma topp tre för att till våren vara etta eller tvåa för att ha chansen att gå upp i division 1. Det hänger på oss själva, skulle jag säga, om vi klarar det. Presterar vi ska vi klara av topp tre.

igång sin tävlingssä­song senare på eftermidda­gen med match i division 2 västra mot HK Tibro.

Tränaren Nacor Medina, med förflutet som spelare i såväl högsta herrligan i Sverige liksom spel i flera utlandsklu­bbar, gör sin andra säsong i SHK men hans första hela; säsongen 2020/21 stängdes ju ner på grund av pandemin.

– Vi hade ju vunnit två-tre matcher precis innan det avslutades, säger Medina som inför 2021/22 fått hantera spelare in och ut.

– Vi förlorade målvakten Gudni (Olafsson) till Sävedalens HK och ersatt med två, kan man väl säga, B-lagsmålvak­ter: Torbjörn Johansson och Nicklas Pilblad. Vi har också tappat (mittnian) David Milosavlje­vic och Daniel Tellander. Daniel har tagit en paus men får han suget tillbaka och hittar tiden för det, så är han välkommen tillbaka, säger han.

– In har vi fått Douglas Åhlström, Rasmus Källerfelt från Kungälvs HK – han är på lån – och Kevin Vaz.

En som gör en mer rejäl comeback på planen är Nacor själv som blir spelande tränare men utan att ha någon assisteran­de tränare på bänken.

– Det här året ska jag nog spela mycket mer än vad jag gjorde förra året, säger han.

Försäsonge­n har varit ”fram och tillbaka. Många spelare har varit borta samtidigt som truppen inte är så stor.

– Ibland känns det lite meningslös­t om det bara är sex-sju personer på plats. Förra säsongen spelade vi tio-femton träningsma­tcher – i år har det blivit två, säger Medina.

– Man vet inte riktigt var man står, säger han som därför inte vågat sätta en målsättnin­g för laget med säsongen.

– Vi tar det match för match och sedan får vi se.

 ?? ??
 ?? Bild: Linus Olsson ?? Niklas Svanberg i Stenungsun­ds HK går på avslut i en match mot HK Skövde. I dag, lördag, inleder såväl dam- som herrlaget seriespele­t i handboll.
Bild: Linus Olsson Niklas Svanberg i Stenungsun­ds HK går på avslut i en match mot HK Skövde. I dag, lördag, inleder såväl dam- som herrlaget seriespele­t i handboll.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden