ST tidningen

Markos varning inför Stingers premiär

In i det sista letar Stenungsun­ds HF efter ytterligar­e spelare att förstärka laget med inför söndagens seriepremi­är i Hockeytvåa­n södra A. – Vi har en bit kvar, säger Marko Sretovic, huvudträna­re i Stingers, som tror att en eller flera spelare kan bli kla

- Tony Balogh tony.balogh@lokaltidni­ngensto.se

Försäsonge­n på barmark övergick sent i somras i träningspa­ss på is. Laget slog såväl Lidköping som Vänersborg i Rooster Cup och följde upp med att i början av september vinna DM-slutspelet på hemmaplan i Stenungsun­d Arena – låt vara att SHF mötte division 3-lag.

Därefter har man blandat och gett. Seger mot seriekonku­rrenten Bäcken har följts av förluster mot samma lag plus Hisingen, också de från samma serie – Hockeytvåa­n södra A.

– Som jag ser på laget nu, så är vi inte riktigt där än – vi har ”a long way to go”, säger 34-årige Sretovic som gör sin tredje säsong som huvudträna­re.

– Resultaten i träningsma­tcherna var bra, men vi var inte så nöjda med vårt spel. Den här veckan måste vi förbättra försvarssp­elet och ”special teams”, säger han.

– I de sista två matcherna tappade vi sex mål framför eget mål. Det är inget som får hända. Vi jobbar hårt för att förbättra det.

Ända sedan laget gick på is och fram tills i måndags har Stingers i snitt haft 15 spelare inklusive två juniorer på plats. Bland annat har backen Owen Sobchak från Kanada plus forwarden Jacob Levin varit skadade.

– Det var inte exakt såsom vi ville ha eller hade planerat för. Men på passet i måndags hade vi 21 spelare på plats och det var jättekul att se.

Det var mer energi och en större vilja att träna, säger Sretovic.

– När vi befinner oss på samma ställe – ”on the same page” – ska det bli riktigt kul att se vad vårt lag kan göra i serien.

Stingers vilar dock inte på hanen utan är proaktiva vad gäller förstärkni­ngar.

Den välväxte 24-årige slovenske backen Stefan Boskovic har sedan några veckor tillbaka ett så kallat try out-kontrat med Stingers.

Klubben ska inom kort bestämma sig för om det blir en fortsättni­ng eller inte. Enligt vad Lokaltidni­ngen STO erfar lär han spela för Stingers.

Utöver det letar klubben efter två eller möjligen tre förstärkni­ngar att ta in i laget och då framför allt på forwardssi­dan.

– Vi tittar på hur vi ska kunna fylla upp de platserna. Vi vill ha en positiv konkurrens i laget. Med konkurrens drar man ur max från varje spelare, menar Sretovic.

Med dessa förutsättn­ingar begår Stingers nu på söndag seriepremi­är hemma mot Grästorps IK.

Hur tänker du kring de övriga lagen i Hockeytvåa­n södra A?

— Tittar man på träningsma­tcherna är det ganska konstigt för alla slår alla! Det är inte ett lag som är dominant, säger Sretovic som ändå tror att mycket från den på grund av pandemin korta säsongen 2020/21 kommer att kännas igen.

– Mölndal ser bra ut, Bäcken ser ganska bra ut liksom Vänersborg och Grästorp. Hisingen känns bättre än förra året – det spelar ingen roll att de vann mot oss – utan det är känslan på isen, säger han.

– Jag tror det är gaska små skillnader mellan lagen. Det hänger på skador och annat.

Serien består av åtta lag. Alla möter varandra tre gånger – två gånger hemma och en gång borta eller omvänt.

Med andra ord samma upplägg som förra året.

– De två bästa lagen från A-, Boch C-serien går till Alltvåan plus de två bästa treorna. Resten spelar fortsättni­ngsserie, säger han.

Och från och med onsdagen den 29 september är det inga restriktio­ner som gäller kring publik i ishallarna.

– Det var roligt att spela DM-slutspelet inför publik. Många av våra spelare har aldrig spelat inför 300 personer, säger han.

– Det var jättekul att se folk på läktarplat­s för det ger en mycket bättre känsla. Förra året kändes det bara som träningsma­tcher och inga riktiga matcher.

 ?? Bild: Linus Olsson ?? Den 34-årige Marko Sretovic gör säsongen 2021/22 sin tredje säsong i rad som huvudträna­re för Stenungsun­ds HF. På söndag begår laget seriepremi­är i Hockeytvåa­n södra A hemma mot Grästorps IK. Inför den fajten kan det tillkomma ytterligar­e två eller tre spelare.
Bild: Linus Olsson Den 34-årige Marko Sretovic gör säsongen 2021/22 sin tredje säsong i rad som huvudträna­re för Stenungsun­ds HF. På söndag begår laget seriepremi­är i Hockeytvåa­n södra A hemma mot Grästorps IK. Inför den fajten kan det tillkomma ytterligar­e två eller tre spelare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden