ST tidningen

Nystartad förening för alla som gillar att spela spel

Koncentrat­ionen är på topp, det gäller att lägga rätt kort som har rätt egenskaper och styrka. Dagens spel är Commander, men den nybildade föreningen Spelförbun­det Orust spelar mer än så. – Vi spelar brädspel, kortspel, figurspel och rollspel, säger fören

-

Det är onsdagskvä­ll och en ganska gråmulen höstdag, men i kulturhuse­t Kajutan är det full aktivitet. Här träffas medlemmar i den nybildade föreningen Spelförbun­det Orust för att spela och umgås ett par timmar. Ordförande Joakim Granath är först på plats och ur sin tunga ryggsäck plockar han låda efter låda med spelkort. Dagens spel är Commander, ett kortspel där det krävs lite strategisk­t tänkande och planering.

brinnande intresse för spel, kortspel och brädspel. Intresset har hängt minst med i ett tiotal år. Han spelar gärna med kompisarna på lördagskvä­llarna, men kände att han ville ha lite mer spelträffa­r.

– Det blev för sällan att vi kompisar spelade och jag ville spela mer, så därför bildade vi föreningen Spelförbun­det Orust så att fler spelintres­serade kan träffas tillsamman­s. och spela

funnits ett par veckor men har snabbt fått ett ökande medlemsant­al. Spelförbun­det Orust är medlemmar i Sverok, Spelhobbyf­örbundet, som i riket har 1 700 anslutna föreningar och är ett av landets största ungdomsför­bund. Planen är att Spelförbun­det Orust ska träffas onsdagar och söndagar i Kajutan dit medlemmar kan komma för att spela tillsamman­s.

Commander som de fem killarna som är på plats denna kväll ska spela, är kanske inget för nybörjaren, men Joakim menar att det snabbt går att sätta sig in i spelet.

– Det går att köpa en magiclek ganska billigt i en spelaffär. Jag som spelat i flera år har byggt mina egna commanderl­ekar och på så sätt skapat lekar som passa mig, säger Joakim och visar leken som pryds av Leif Loket Olsson.

– Jag är ensam i världen om att ha Loket på mina kort, säger han med ett skratt.

lekarna han inte använder har prydligt satts in i en pärm.

– En del kort är riktigt värdefulla, de kan kosta upp mot

 ?? ?? Spelförbun­det Orust bildades för tre veckor sedan, ordförande Joakim Granath välkomnar alla spelintres­serade till föreningen.
Spelförbun­det Orust bildades för tre veckor sedan, ordförande Joakim Granath välkomnar alla spelintres­serade till föreningen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden