ST tidningen

Ödesminute­r sänkte SHK: ”Vi har mer att kräma ur laget”

Stenungsun­ds HK ledde länge hemma mot Sörhaga. Tre ödesdigra minuter i slutet saboterade helgfirand­et.

- Niklas Ohlson sporten@sttidninge­n.se

Stenungsun­ds HK kom till Stora Höga arena med gott mod efter segern mot klassiska HP Warta förra veckan. Nu väntade Sörhaga från Alingsås, kvallag uppåt förra säsongen. Planen var att gå för seger, som alltid.

– Sörhaga är ett bra lag, ett samspelt gäng som inte har tappat så mycket från förra året, men inte heller fått in något nytt, förklarar mittnian och spelande assisteran­de tränaren Axel Gustavsson i Stenungsun­ds HK.

SHK tog kommandot i första halvlek och gick fram till en ledning 11–10 i paus. I andra halvlek startade Stenungsun­d lika bra och drygade ut sitt övertag. Sedan började Sörhaga arbeta sig in i matchen och kom i kapp halvvägs in i andra halvlek.

– De är tuffa bakåt och har ett rejält mittblock. Och deras målvakt tar våra breda lägen. Till slut får de utdelning på den strategin. De gör det riktigt bra, var lite skarpare och det skulle avgöra, säger Axel Gustavsson.

Med tre minuter kvar åkte SHK:s 17-årige talang Dante Rangert ut på två minuter vid ställninge­n 25–25.

– Den blev kostsam. Det är tufft att åka på en utvisning där och Sörhaga utnyttjade det väldigt bra.

Gästerna satte tre bollar efter det och avgjorde matchen, som slutade 25–28. Axel Gustavsson ser med lite distans en del positivt att ta med sig hem.

– Vi står bra bakåt länge och pressar hela vägen fram till utvisninge­n, då var det verkligen dött lopp om vem som skulle plocka hem det. Vi har mer att kräma ur laget, det finns några procent till att ta av och jag hoppas att vi får ut det i nästa match. Det är en tuff serie, men det förändrar inte vårt mål att bli bättre än femma.

 ?? BILD: PONTUS SÖDERMAN ?? Dane Rangert går på avslut för SHK.
BILD: PONTUS SÖDERMAN Dane Rangert går på avslut för SHK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden