ST tidningen

Markus Johansson, 24, blir huvudcoach i Skärhamns IK

Han inledde säsongen som spelare och avslutar som ny huvudträna­re för den kommande säsongen. Skärhamns IK satsar ungt när man ger den 24-årige Markus Johansson chansen som ansvarig för klubbens herrlag.

- Tony Balogh tony.balogh@sttidninge­n.se

Markus har under några år varit en del av klubbens seniorlag på herrsidan men då som spelare.

När William Viklund tidigare under säsongen 2022 lämnade sitt uppdrag som huvudträna­re gick Markus in som assisteran­de tränare för att tillsamman­s med Jakob Thorén leda laget.

Markus spelade åtta matcher i Bohusfyran men kom trots det blygsamma antalet kamper ändå på en tredje plats i den interna skytteliga­n med fem baljor.

24-årige Markus Johansson över som ny huvudträna­re.

På Skärhamns hemsida är klubben ”extremt belåtna” med att han nu blir huvudträna­re.

”Markus är en ambitiös kille och en föreningsm­änniska ut i fingerspet­sarna. Med ett hjärta som klappar för SIK så känns detta som en perfekt rekryterin­g” skriver SIK på sin hemsida.

”Markus är mycket omtyckt av både spelare och ledare. Han sprider massor av glädje omkring sig samtidigt som han besitter en stor fotbollsku­nskap som gör att han kan leda vårt lag i rätt riktning”.

Själv säger Markus Johansson så här om sitt uppdrag:

”Jag är väldigt glad över att få detta förtroende från föreningen. Jag är också glad över att jag får en såpass bra stab med mig, där det finns både SIK-hjärta och fotbollsku­nskap” säger han.

”Från i somras när Jakob tog över tycker jag att lagets utveckling har gått åt rätt håll och jag tror att Skärhamns

IK har något väldigt bra på gång. Och det vill jag spinna vidare på” säger Markus och avslutar med:

mycket egna produkter, spelare med stort driv och spelare som visat stort engagemang för föreningen, så detta är något vi måste förvalta.”

Säsongen 2022 kom laget i division 4 Bohuslän till slut på en sjunde plats med 32 poäng efter att på de 22 spelade matcherna ha vunnit nio och kryssat i fem.

 ?? BILD: LINUS OLSSON ?? Den 24-årige Markus Johansson – här i Skärhamns röda bortatröja – blir ny huvudträna­re för klubbens seniorlag. ”Skärhamns IK har något väldigt bra på gång” säger Markus om den kommande säsongen.
BILD: LINUS OLSSON Den 24-årige Markus Johansson – här i Skärhamns röda bortatröja – blir ny huvudträna­re för klubbens seniorlag. ”Skärhamns IK har något väldigt bra på gång” säger Markus om den kommande säsongen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden