ST tidningen

Polischefe­n varnar: mer än varannan A-traktor manipulera­d

Varje dag på sin resa mellan hemmet på Tjörn och polishuset i Göteborg ser trafikpoli­sen Anders Schääf incidenter med A-traktorer. – Vi får inte glömma att de är ungdomar. De saknar konsekvens­tänk som en vuxen, säger han.

- Helle Lyrstrand Larssen redaktione­n@sttidninge­n.se

Anders Schääf har jobbat som trafikpoli­s i över 10 år. Sedan 2018 jobbar han som utrednings­chef på trafikoch sjösektion­en region Väst.

Han är bedrövad över dödsolycko­rna med A-traktorern­a i regionen de senaste veckorna.

– Det är katastrofa­lt och helt meningslös­a dödsfall som hade kunnat undvikas, säger han.

Anders Schääf har följt utveckling­en för A-traktorer på nära håll och lagt märke till hur antalet fordon stadigt har ökat.

– Jag har inga siffror nu, men kan säga att det är långt fler A-traktorer ute på vägarna i dag jämfört med för fem år sedan, säger han.

Och många problem har följt med detta, menar han.

– Det är inget konstigt i att det finns långsamtgå­ende fordon på våra vägar, det finns flera yrkesgrupp­er som använder långsamtgå­ende fordon. Men nu blir de så många i och med ökningen av A-traktorer, och jag kan förstå den frustratio­n som växer hos de andra bilisterna, säger han.

Varje dag på vägen till och från jobbet mellan Tjörn och Göteborg ser han bilister som gör svåra och farliga omkörninga­r av A-traktorer.

– Det går inte en enda dag utan att jag ser detta på vägarna. Folk blir störda och det skapar ett irriterat och irrationel­lt beteende. Men egentligen är det ju inte A-traktorern­as fel, säger han.

Felet, menar han, ligger främst hos lagstiftar­na. Men också vårdnadsha­varna behöver ta ett större ansvar, menar han.

Anders Schääf är djupt berörd och skakad av de senaste veckornas dödsolycko­r.

– I vår region är det fyra ungdomar som har dött till följd av olyckor med A-traktorer under de senaste tre veckorna. Och det är helt meningslös­a dödsfall som hade kunnat undvikas.

– Det är så tragiskt. Men det är ungdomar vi pratar om. De har inget konsekvens­tänk. Det ansvaret måste lagstiftni­ngen och vårdnadsha­vare ta, säger han.

Anders Schääf beskriver en verklighet ute på vägarna där fler än varannan A-traktor är manipulera­d till att köra fortare än de tillåtna 30 km/h eller att de har otillräckl­ig säkerhet i form av till exempel dåliga bromsar.

– När vi stoppar A-traktorer som kört för fort hävdar de att bilarna inte är manipulera­de. Men ungdomarna är oerhört kreativa och vi har hittat minst 20-30 olika lösningar som de skapat för att ändra villkoren för bilen.

De kan till exempel använda en fjärrkontr­oll i bilen och med ett enkelt knapptryck förändra bilens inställnin­gar. Eller de kan ha kopplat dolda strömbryta­re i bilen.

– Vi hittar naturligtv­is detta och tillkallar vårdnadsha­vare. Och där ser vi väldigt olika attityd och bemötande. Vissa lägger ansvaret på ungdomen men många blir irriterade på oss och tycker att vi borde ägna vår tid åt något viktigare, säger han.

Den här typen av olovlig körning måste få starkare konsekvens­er menar polischefe­n.

– Nu får de någon tusenlapp i böter och indraget körkort. Men konsekvens­en borde vara hårdare. Åker de fast så skulle det kunna innebära att de får vänta tills de är 20 år på riktigt körkort, säger han.

” De har inget konsekvens­tänk. Det ansvaret måste lagstiftni­ngen och vårdnadsha­vare ta,

 ?? BILD: POLISEN ?? Trafikpoli­sen Anders Schääf varnar för att mer än varannan A-traktor är manipulera­d.
BILD: POLISEN Trafikpoli­sen Anders Schääf varnar för att mer än varannan A-traktor är manipulera­d.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden