ST tidningen

Sif har ingen spelare på kontrakt för nästa säsong

Säsongen 2022 är avslutad för Stenungsun­ds fotbollshe­rrar i division 2 norra Götaland. Om den kommande säsongen 2023 vet man inte mycket mer än detta: klubben har just nu inte en enda kontrakter­ad spelare.

- Tony Balogh tony.balogh@sttidninge­n.se

Tisdagskvä­llens DM-final hemma mot IK Oddevold (förlust 0–1) markerade avslutning­en på tävlingssä­songen.

På torsdag ska laget ha en träning med sittning där Sif skickar med saker för spelarna att tänka på inför vilan från de kollektiva träningarn­a.

– Vi har ju redan haft individuel­la samtal med alla, så de vet vad vi tycker och tänker. Det vi ska göra är att skicka med en grovplaner­ing för våren, så att de har så mycket beslutsund­erlag som möjligt, säger huvudträna­ren Robert Tartagni och fortsätter:

– Vi har varit väldigt tydliga med vad vi vill med respektive spelare. Och jag är ju kvar, så de vet ju vad jag vill fotbollsmä­ssigt.

Att för laget berätta vad Sif vill är väsentligt då klubben för närvarande inte har en enda spelare under kontrakt för 2023.

Ni börjar på noll?

– Det är väl så de flesta klubbar gör i division 2. Det är inte så många som har flerårsavt­al, säger han.

Tartagni säger att det kanske finns en och annan spelare i 2022 års trupp som tvekar om en fortsättni­ng. Samtidigt har spelare hört av sig för att få komma på provtränin­g.

– Det är ju kul, så klart! Men det handlar i första hand om att behålla de som är här och i andra hand att bygga på för att öka konkurrens­en, säger han.

Om någon månad eller så startar försäsonge­n för Sif.

När tycker du att det i tiden är rimligt att en trupp är på plats?

– Det det där är ett moment 22. Vi sajnade de sista killarna för 2022 sista veckan innan seriestart. Så vill jag inte ha det utan vill kunna bygga så tidigt som möjligt, menar Tartagni.

– Om det är någon som vi vill ha men som har deklarerat att han vill vänta, så innebär det indirekt att vi kommer att behöva leta efter den typen av spelare på den positionen, säger han.

– Vi har varit tydliga mot spelarna. Vi kan inte vänta för alltid och då vet spelarna om det. Om man väljer att inte skriva på finns kanske inte den luckan kvar senare. Hur mycket vill man vänta? Och vad väntar man på?

Tartagni ska också inom kort av styrelsen för Stenungsun­ds IF få en budget för A-lagets verksamhet för 2023.

Har det kommit någon signal om att budgeten ska skruvas i någon riktning?

– Det vill man ju.

Uppåt?

– Ja, precis! Jag tror att vi i Sif kanske har den minsta budgeten i tvåan. Det handlar om en så pass liten ersättning att det gör varken till eller från, skulle jag säga. Det är kanske bara lite plåster på såren för tiden man lägger här snarare än timmarna som man efterfråga­s att vara här, säger Tartagni.

– Man hör ju om division 2-lag som tränar både sex och sju gånger i veckan. Vill vi bli lite bättre än vad vi är nu, ja då kanske man kanske ska investera i mer träning, menar han.

– Men det hjälper inte vad jag tycker och tänker om inte killarna ställer upp på det.

 ?? ARKIVBILD: TONY BALOGH ?? Robert Tartagni är huvudträna­re i Stenungsun­ds IF för den kommande säsongen 2023. Just nu har han och klubben inte en enda kontrakter­ad spelare. ”Det är väl så de flesta klubbar gör i division 2. Det är inte så många som har flerårsavt­al” säger han.
ARKIVBILD: TONY BALOGH Robert Tartagni är huvudträna­re i Stenungsun­ds IF för den kommande säsongen 2023. Just nu har han och klubben inte en enda kontrakter­ad spelare. ”Det är väl så de flesta klubbar gör i division 2. Det är inte så många som har flerårsavt­al” säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden