ST tidningen

Svanesunds pingisherr­ar siktar uppåt – med instruktör i laget

- Tony Balogh tony.balogh@sttidninge­n.se

Jimmy Jansson återvände till Svanesunds pingisherr­ar och spel i division 2. Till vardags är han instruktör på pingisgymn­asiet i Köping. – Med Jimmy känns det som att målet är att kunna ta en kvalplats eller komma så högt som möjligt, säger Erland Josefsson, kassör och ledare i klubbens bordtennis­sektion.

Det fem man starka representa­tionslaget består av Jona Sophloher, Mattias Berntsson, Ralph Pettersson, Jimmy Jansson och Nicklas Sörfjäll.

– Jimmy Jansson har kommit tillbaka. Han är en Bokenäskil­le men man kan säga att han egentligen är vår produkt, säger Erland Josefsson.

– Han har även varit i Lyckeby under några år och har fått anställnin­g på pingisgymn­asiet i Köping. Han har ett tvåårsavta­l med kommunen men har kommit hem för att spela med oss, säger han.

– Med Jimmy känns det som att målet är att kunna ta en kvalplats eller komma så högt som möjligt.

Även om Jimmy är ett starkt namn består laget av ytterligar­e fyra spelare.

– Jonas Sophloher är ju bördig från Stenungsun­d. Hans pappa Elvis är en strateg inom Stenungsun­ds bordtennis och har varit det i många år, säger Erland.

– De andra är så att säga våra killar. Sörfjäll blev ju svensk ungdomsmäs­tare som 15-åring, men det är en stund sedan.

Ålderna på spelarna? Tja, det är kanske inte 22 år – om man säger så. Mattias och Ralph befinner sig kring 50-strecket.

– Det är nog bara Jimmy som är yngre, säger Erland om den spelare som inte passerat 30 år.

– Pingis kan man spela skrattar Erland. länge,

Svanesunds pingisherr­ar spelar säsongen 2022/23 i division 2 västsvensk­a norra tillsamman­s med sju andra lag. Ettan går upp direkt medan tvåan får kvala. I den första omgången i Göteborg blev det stryk mot Lidans BTK från Lidköping med 2–8 men seger mot Trollhätta­n med 8–3

– Lidan har ett riktigt bra lag i år med norrmän. De åkte aningen snopet ur ettan i fjol. De var klart bättre än Svanesund, berättar Erland.

I den andra omgången, som spelades i Trollhätta­n, blev det segrar mot Hålta IK med 8–3 och Alingsås PP med 8–6. Efter fyra spelade matcher ligger Svanesund på andra plats i tabellen.

Svanesund står som värd för den serieomgån­g som spelas lördagen den 4 februari.

 ?? BILD: ERLAND JOSEFSSON ?? Svanesunds lag i bordtennis­ens division 2 säsongen 2022/23 består av från vänster Jona Sophloher, Mattias Berntsson, Ralph Pettersson, Jimmy Jansson och Nicklas Sörfjäll.
BILD: ERLAND JOSEFSSON Svanesunds lag i bordtennis­ens division 2 säsongen 2022/23 består av från vänster Jona Sophloher, Mattias Berntsson, Ralph Pettersson, Jimmy Jansson och Nicklas Sörfjäll.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden