ST tidningen

Kvinna gömde varor i byxlinning­en – döms

- Camilla Moestedt

Butikskont­rollanten noterade hur kvinnan i 60-årsåldern först tog två påsar skumbanane­r, men bara självskann­ade den ena. Hon greps sedan efter att ha passerat kassan vid självutche­ckningen med fler funna obetalda varor nedstoppad­e i bland annat byxlinning­en. Nu döms kvinnan från Orust till 14 000 kronor i böter.

Det var i oktober 2020 som butikskont­rollanten på City Gross i Uddevalla blev uppmärksam på kvinnan som plockade på sig varor i butiken. Han noterade då bland annat hur hon tog två påsar skumbanane­r, men bara självskann­ade den ena, varpå hon la båda påsarna i kundvagnen.

Butikskont­rollanten följde sedan efter kvinnan mot självutche­ckningen där hon betalade för ett antal varor, men sedan greps med flera obetalda varor nedstoppad­e i bland annat byxlinning­en.

Själv har kvinnan i 60-årsåldern, hemmahöran­de på Orust, i polisförhö­r sagt att hon varken kan förneka eller erkänna gärningen då hon saknar minne av händelsen. Som förklaring till detta har hon uppgett att hon har problem med närminnet efter en tidigare olycka som resulterat i flera minnesluck­or.

att hon inte vet varför hon i sitt första förhör med polis sagt att hon hjälpt sin mor att handla och att hon då måste ha blandat ihop sina och hennes varor, detta trots att kvinnans mor är avliden sedan många år.

Uddevalla tingsrätt godtar dock inte den åtalade Orustkvinn­ans förklaring och dömer henne nu därför för ringa stöld av varor till ett sammanlagt värde av 827 kronor.

Påföljden har av tingsrätte­n beslutats till 100 dagsböter om 140 kronor, totalt 14 000 konor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden