ST tidningen

Visste inte om nominering: Fick 20 000 kr i stipendium

Kulturföre­ningen Svenshögen Station får Stenungsun­ds kommuns kulturstip­endium 2022. Föreningen belönas för sina insatser att ha satt Svenshögen på den kulturella kartan.

- Teresa Innocenti teresa.innocenti@sttidninge­n.se

Christian Kleinhenz blev både glad och mycket överraskad när han under onsdagskvä­llen mottog samtalet om att kulturföre­ningen Stenungsun­ds station tilldelats årets kulturstip­endium.

– Ja, jag var i Göteborg när jag fick samtalet. Det var väldigt oväntat och jätterolig­t. Det betyder mycket för vår verksamhet att den uppskattas och att föreningen ses som en viktig och bra plats i kommunen, säger Christian Kleinhenz.

har han och Camilla Johansson Bäcklund renoverat och drivit kulturföre­ningen i det gamla stationshu­set i Svenshögen. Föreningen anordnar konserter, utställnin­gar och föreläsnin­gar.

– Vi visste inte om att vi var nominerade och det finns många andra aktörer i kommunen. Det känns skönt att vi får stöd av kommunen men också av regionen, säger han.

Det är Välfärdsut­skottet i Stenungsun­ds kommun som har valt att tilldela kommunens kulturstip­endium år 2022 till Kulturföre­ningen Svenshögen station.

Med stort engagemang och hårt arbete har man lyckats återuppväc­ka en insomnad mötesplats för resor och erbjuder nu upptäcktsf­ärder för sinne, själ och hjärta. De förädlar ett kulturarv i byggnaden och stationspa­rken med lokalsamhä­llets nyfikenhet och skapargläd­je och presentera­t en repertoar med hög konstnärli­g nivå”

20 000 kronor och kommer enligt Christian Kleinhenz väl till pass.

– Vi har många olika verksamhet­er där pengarna kan komma till nytta. Just nu har vi en stor utställnin­g på gång med den iranske konstnären Omid Asadi som kommer pågå under november. Att bli tilldelad kulturstip­endiet betyder mycket, säger Christian Kleinhez.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden