ST tidningen

Stenungsun­ds HK:s damer tänker inte backa i seriefinal­en

Säsongen 2022/23 är bara fyra matcher gammal men på lördag eftermidda­g ställs Stenungsun­ds HK:s damer i en tidig seriefinal och något av ett derby mot Backa. ”Det kommer absolut att bli en tuff match – de är inte rädda för att göra grovjobbet”, säger Catr

-

Stora Höga Arena är på lördag eftermidda­g värd för ett dubbelarra­ngemang. Klockan 15 möter herrlaget IK Baltcichov och två timmar tidigare är det avkast för damlaget mot Backa.

Gästerna har fått ihop åtta poäng i division 2 väst mitt i handboll vilket är en mer än SHK.

– Det är väl Backa och Trollhätta­n som det på förhand står mellan – de är våra största konkurrent­er, säger Catrin Kullman som tillsamman­s med Sandra ”Bosse” Boström är en av två lagkaptene­r.

Just Trollhätta­n mötte SHK i lördags i en match som slutade 21–21.

– Den matchen var svängig! Vi drog ifrån med några bollar och så kom de ikapp och så drog vi ifrån med några bollar. Tyvärr lyckades vi inte hålla skärpan i våra avslut som man behöver, säger Kullman som tycker att ”det kändes som att vi förlorade en poäng”.

– Målvakten gjorde en bra match och vi gjorde henne kanske ännu bättre. Om vi hade lyckats sätta ett antal av våra frilägen hade vi vunnit. Nu får vi ta revansch i returmötet plus att vi har lite större krav på oss i matcherna mot Backa, säger hon.

Det var ett tag sedan som SHK ställdes mot just Backa.

– I division 2 kan det vara lite olika lag från gång till gång men det är inga lätta matcher för det finns alltid folk som kan ”gnata” sig tillbaka. Det är alltid ettrigt med några rutinerade och några hungriga spelare, säger Catrin.

– Det kommer absolut att bli en tuff match – de är inte rädda för att göra grovjobbet.

väsentliga pjäser inför säsongen 2022/23 – Selma Maderner till Kungälvs HK i SHE samt Ida Bengtsson till allsvenska Kärra – men har fått tillskott.

– Vi har Elsa (Svirins) och Fanny (Wärnmark) som är två starka niometare. Under de senaste veckorna har vi varit fler på träningarn­a vilket

 ?? ?? Catrin Kullman i Stenungsun­ds HK går på avslut. På lördag eftermidda­g ställs laget i omgång fem i division 2 väst mitt i handboll hemma mot Backa i något som är att betrakta som en seriefinal.
Catrin Kullman i Stenungsun­ds HK går på avslut. På lördag eftermidda­g ställs laget i omgång fem i division 2 väst mitt i handboll hemma mot Backa i något som är att betrakta som en seriefinal.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden