ST tidningen

”Det känns rätt att komma tillbaka”

- Tony Balogh tony.balogh@sttidninge­n.se

För Karin From var det inget särskilt svårt beslut att återkomma som spelande assisteran­de tränare i Orust FC. – Det är som en andra familj. Det känns rätt att komma tillbaka och spela med Orust FC igen, säger Karin.

Karin From har tillsamman­s med Caroline Ohlsson represente­rat BK Häcken den gångna säsongen. Båda flyttade till Orust och ett hus i Varekil för mer än ett år sedan.

– Vi valde att börja spela i Häcken för att vi bodde i Göteborg och för att vi ville vara med på den resan. Vi spelade kvar den här säsongen, för att avsluta det som vi har påbörjat säger Karin.

– Jag har ju varit mammaledig och varit mestadels med vid sidan av medan ”Carro” har spelat, säger hon som bakom sig har fem säsonger i OFC.

– Det spelar in, så klart. Man kommer att vara hemma mer och kan pussla ihop det med fotbollen med familjeliv­et.

From tycker fekt”.

– Det är som en andra familj. Det känns rätt att komma tillbaka och spela med Orust FC igen, säger Karin.

Är det du som har frågat eller OFC som har frågat dig?

– De har kontaktat mig och Caroline och frågat hur vi tänker inför nästa år. De har haft bra koll på att att

”Orust är pervi har flyttat, att vi har skaffat barn och att vi har kollat på matcher när vi själva inte har spelat, säger hon. – Vi har haft en kontakt och en dialog med dem. Vi bestämde oss för ett tag sedan att när säsongen med Häcken är slut, så kommer vi hem och spelar med Orust.

Som bekant trillade OFC ur division 2. Häcken upplevde en annan besvikelse: att efter serieseger missa kvalet upp till elitettan.

– Säsongen har gått fantastisk­t bra – vi kammade hem serien. Sedan blev det snopet i kvalspelet... BKH förlorade hemmamatch­en mot Trelleborg med 0–2. I bortafajte­n, där varken ”Carro” eller Karin var med, kom Häcken ifatt för att efter förlängnin­g till slut förlora på straffar.

– Det var otroligt spännande och nervöst att följa bortamatch­en. Det kunde lika väl ha varit stolpe in som stolpe ut. Man led med tjejerna. Men de hade moralen att ta det till ett likaläge med förlängnin­g och straffar.

Karin är engagerad som assisteran­de i OFC men kommer också att vara spelare.

– Spelande assisteran­de har jag ju varit tidigare i OFC. Jag är igång med träning igen efter barn och graviditet, säger Karin som gjorde tre år i Häcken.

– Så länge kroppen håller och jag tycker det är roligt att spela, så spelar jag.

I nästa vecka håller den nya tränarstab­en en träff med spelartrup­pen. Då presentera­r man upplägget för bland annat fyra kommande provtränin­gar under andra halvan av november.

När drar försäsonge­n igång?

– Det har vi inte spikat ännu. I min värld drar vi väl igång i januari men det är Peter (Larsson) som får bestämma det, säger Karin.

 ?? BILD: NICKLAS ELMRIN ?? Karin From har represente­rat BK Häcken den gångna säsongen. Hon flyttade till Orust och ett hus i Varekil för mer än ett år sedan.
BILD: NICKLAS ELMRIN Karin From har represente­rat BK Häcken den gångna säsongen. Hon flyttade till Orust och ett hus i Varekil för mer än ett år sedan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden