ST tidningen

Inget verkar kunna få stopp på Stenungsun­ds HF i hockeytrea­n

Med fem raka segrar varav två matcher som slutat tvåsiffrig­t har Stenungsun­ds HF fått en magnifik start på säsongen i hockeytrea­n södra A. – Vi är glada om vi får låna pucken, säger Henrik Rehnberg, huvudträna­re i Stingers.

- Tony Balogh tony.balogh@sttidninge­n.se

Den senaste segern kom i tisdags kväll när SHF bortabeseg­rade Munkedals BK i Skogsvalle­n med hela 11–1.

– Det var väl...ja, vad säger Henrik Rehnberg.

Inget motstånd?

– Nej, rent ut sagt, så var det faktiskt så – det var inget motstånd för oss! Under långa stunder går vi på halvfart, säger han där Stingers ledde med 9–1 efter två spelade perioder men ”bara” fick in två baljor i den tredje.

– När vi håller oss till de sportsliga avtal som vi har satt upp, så spelar vi en väldigt snabb, rolig och effektiv hockey. Problemet är att hålla uppe skärpan i 60 minuter när matcherna drar iväg. Det kan jag ha viss förståelse för men det är något som vi har uppe på agendan dagligen.

Exakt vad som står i de sportsliga avtalen väljer Rehnberg att hålla för sig själv.

– Men det handlar om disciplin att hålla sig till det spelmönste­r som vi ska spela. Att man inte faller ur de ramarna för mycket och tummar på detaljer i spelet, säger han.

– Vi håller oss till de sportsliga avtal som vi som grupp har satt upp.

Inledninge­n på seriespele­t har för Stingers del varit minst sagt god. Fem raka segrar har gett en målskillna­d med 45–10 där nästan hälften av målen kommit i två matcher Munkedal (11–1) och Lions HC Strömstad (13–3).

Är du förvånad över lagets insats eller är det vad man kan förvänta sig? ska säga?

– Vi är bara glada att vi får låna pucken och att vi får vara med och spela. Det finns ju vissa officiella uttalanden som tippat Stingers utanför topp tre i den här serien, säger Rehnberg som avböjer att mer precisera vilka uttalanden det handlar om.

Stenungsun­d trillade ur division 2 efter säsongen 2021/22, men har värvat både tungt och namnkunnig­t inför den här säsongen. Ambitionen är att sejouren i trean ska bli ettårig.

Är det några spelare som redan nu har visat sig vara bärande, viktiga eller väsentliga för laget?

– Först och främst tycker jag att alla spelarna är otroligt viktiga. Alla spelarna har sina roller i laget att uppfylla, säger Rehnberg.

– Några spelare har överraskat väldigt positivt, måste jag säga. Rasmus Rosenqvist är en väldigt duktigt tvåvägscen­ter som jag är väldigt, väldigt nöjd med, säger han.

– Hugo Koch kommer från Rögles J20-lag och superelit. Han är här för att tävla. Han är ung och har mycket kvar att lära i seniorsamm­anhang. Utöver det har vi rutinerade spelare och spelare med spets. De har verkligen uppfyllt kravspecen.

– En annan som gått från klarhet till klarhet är Hjalmar Holmstedt. Han har tagit stort ansvar och kompletter­ar Anton Avehag. Jag rankar dem till ett av de bättre backparen i alla division 3-serierna.

I serien rullar det på med hemmamatch i Stenungsun­d Arena på fredag kväll mot Uddevalla. På onsdag i nästa vecka stundar bortaderby i Tjörns Ishall mot Rönnängs IK.

Lagen möttes i DM-slutspelet hösten 2021 men har inte stött på varandra i seriesamma­nhang sedan 2016. Men tro inget annat än att Rehnberg tänker på den närmaste matchen.

– Tonvikten som vi lägger är enbart på den dagliga verksamhet­en. Vi tittar inte längre fram än så. Vi försöker förbereda oss inför nästa uppgift och just nu är det på fredag, säger han.

 ?? BILD: NIKLAS OHLSON ?? Henrik Rehnberg är sportchef i Stenungsun­ds HF men också huvudträna­re i A-laget. Han kan glädja sig åt en seriestart med fem raka segrar. ”Alla spelarna är otroligt viktiga” säger Rehnberg.
BILD: NIKLAS OHLSON Henrik Rehnberg är sportchef i Stenungsun­ds HF men också huvudträna­re i A-laget. Han kan glädja sig åt en seriestart med fem raka segrar. ”Alla spelarna är otroligt viktiga” säger Rehnberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden