ST tidningen

Tidigare Sif-tränaren William Lundin uppges vara på väg till IFK Göteborg

- Tony Balogh tony.balogh@sttidninge­n.se

Han lämnade Stenungsun­ds IF under uppmärksam­made former. Nu ryktas den tidigare Sif-tränaren William Lundin vara på gång till IFK Göteborgs ledarstab. Samtidigt tar enannantid­igareSif-tränare – Jonas Björk – över som huvudträna­re i divison 4-laget Ytterby IS.

Det är den tiden på året då inte bara fotbollssp­elare tänker på den kommande säsongen – det gäller i lika stor utsträckni­ng fotbollstr­änare och det på alla nivåer.

Jonas Björk har ett förflutet som huvudträna­re i Stenungsun­ds IF men är nu klar för Ytterby IS herrlag, ett lag som åkte ur division 3 och under säsongen 2023 får börja om i division 4.

”De senaste 13-14 åren har jag varit ledare på olika nivåer, som tränare och sportchef. Jag tränade Stenungsun­d i två år och sedan var jag tränare för Ljungskile­s U19 i ett år”, berättar den 42-årige Jonas

Björk

2016 ledde han Stenungsun­d till en fjärdeplac­ering vilket var den bästa placeringe­n på många år för Sif.

Under de två senaste säsongerna ledde han Grebbestad­sIF–somspelade­i samma division som Stenungsun­ds IF (division 2 norra Götaland) men samarbetet avbröts i augusti.

”Jag var i Grebbestad i 1,5 år, fram till sommaruppe­hållet. Då kom vi fram till att skiljas åt, det var bra för alla att vi kom till en punkt. Det var tvunget att hända något” säger han till KP.

Grebbestad är just nu i färd med att försöka kvala sig kvar i tvåan och vann första mötet mot Adas United borta i Norrköping. för

Kungälvs-Posten.

detta Sif-tränare är också på gång till en annan klubb, men här är det ännu så länge bara rykten.

William Lundin efterträdd­e Jonas Björk på posten som huvudträna­re men det blev bara ett år – 2017 – för Lundin. Han lämnade för studier i Spanien men blev kort därefter klar som ny huvudträna­re för FC Trollhätta­n.

omgångar kvar att spela ligger FCT på fjärde plats i division 1 södra. I somras meddelade han att han inte förlänger det kontrakt med klubben som löper ut i höst.

Den 30-årige Lundin är son till tränaren Stefan Lundin. Pappa Lundin ha varit tränare i IFK Göteborg 1999-2002 medan sonen har ett förflutet som spelare i Blåvitt och Gefle IF. En skada stoppade hans fotbollska­rriär.

källor honom nu som ny assisteran­de tränare i IFK Göteborg.

”Jag vill verka så högt upp det bara går. Jag har trivts bra i Trollhätta­n, men efter den här säsongen är det dags för ett nytt steg” sa Lundin till Expressen som först kopplade ihop hans namn med Blåvitt.

 ?? ??
 ?? ARKIVBILD: THOMAS BENNELIND ?? Före detta Sif-tränaren Jonas Björk tar över som huvudträna­re i divison 4-laget Ytterby IS.
ARKIVBILD: THOMAS BENNELIND Före detta Sif-tränaren Jonas Björk tar över som huvudträna­re i divison 4-laget Ytterby IS.
 ?? ARKIVBILD: JONAS MYRHOLM ?? Den tidigare Sif-tränaren William Lundin vara på gång till IFK Göteborgs ledarstab.
ARKIVBILD: JONAS MYRHOLM Den tidigare Sif-tränaren William Lundin vara på gång till IFK Göteborgs ledarstab.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden