ST tidningen

Misstänks ha smitit efter kollision på Tjörnbron – åtalas

- Camilla Moestedt camilla.moestedt@sttidninge­n.se

Efter att ha kolliderat vid vägarbetso­mrådet på Tjörnbron ska lastbilsfö­raren ha vägrat stanna och kört vidare mot Göteborg med den påkörde föraren efter sig. Ett vittne till olyckan, som också följde efter, larmade i sin tur polis. Nu åtalas lastbilsch­auffören, misstänkt för smitning från trafikolyc­ksplats.

Det var en morgon i slutet av april som lastbilsfö­raren i 25-årsåldern ska ha kolliderat med en personbil när han försökte knöka sig in i högerfil vid vägarbetso­mrådet.

Enligt ett vittne ska båda fordonens backspegla­r ha gått ihop och skadats vid kollisione­n.

sedan ha sett hur den påkörde föraren försökt påkalla lastbilsch­aufförens uppmärksam­het och få denna att stanna i höjd med Stenungsba­den.

– Jag tar ned rutan och vinkar in, men han verkade aggressiv bakom rutan. Han ville köra förbi mig på refugen, så jag släppte han till slut med att köra in på busshållpl­atsen. Sen körde jag efter honom sedan dess, han har även försökt dribbla bort mig i trafiken på väg hit, berättade den påkörde föraren för polis efter händelsen.

Vittnet som följt efter och larmade polisen ger en samstämmig bild av vad som ska ha inträffat.

Nu åtalas lastbilsch­auffören, misstänkt för smitning från trafikolyc­ksplats. Själv nekar han dock till brott och hävdar att ingen kollision skett.

hans högra sidospegel är trasig uppger han att den gått sönder vid ett tidigare tillfälle då en schaktbil tappat lerkakor på hans bil.

Vittnets uppgift om att hans backspegel efter kollisione­n ”gått i motsatt riktning” avfärdar han också som omöjlig, då spegeln enligt hans egen utsago inte går att böja då den är fastskruva­d och fastsvetsa­d.

Den påkörda föraren har inte begärt något ersättning­sanspråk av den nu åtalade lastbilsch­auffören. Detta eftersom han efter kontroll inte funnit några synliga skador på sin egen bil.

 ?? ARKIVBILD: JACOB HUMLÉN ?? Efter att ha kolliderat vid vägarbetso­mrådet på Tjörnbron ska lastbilsfö­raren ha vägrat stanna.
ARKIVBILD: JACOB HUMLÉN Efter att ha kolliderat vid vägarbetso­mrådet på Tjörnbron ska lastbilsfö­raren ha vägrat stanna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden