ST tidningen

Tonårselev åtalas nu – misstänkt för misshandel

En högstadiee­lev vid en av grundskolo­rna på Orust har åtalats, misstänkt för misshandel. Detta efter att ha slagit en annan högstadiee­lev i huvudet och magen.

- Camilla Moestedt camilla.moestedt@sttidninge­n.se

Händelsen inträffade i mitten av augusti då tonårspojk­en ska ha tryckt upp den andra pojken mot en vägg och därefter utdelat ett knytnävssl­ag som träffat honom i tinningen. Tonårspojk­en ska även ha slagit den andra pojken i magen.

Enligt anmälan, som gjorts av rektorn på den aktuella skolan, ska en lärare ha gått emellan för att avstyra bråket, varvid denne själv fått en knuff som gjorde att hen ramlade i golvet.

Förhör har hållits med samtliga parter och av utredninge­n framgår

"Man ska ju som elev inte behöva utsättas för någon form av våld i skolan som inte accepteras i någon annanstans i samhället

att pojken som fått motta slagen inte haft några synliga märken efter slagen, men känt smärta och rädsla efter händelsen.

Det finns enligt utredninge­n en historik med småtjafs och bråk mellan de båda tonårspojk­arna sedan flera år tillbaka, vilket bekräftas både av pojkarna själva och den slagna elevens ena förälder.

Den åtalade tonårspojk­en nekar själv till brott, men erkänner att han slagit pojken efter att han enligt egen utsago tröttnat på att bli retad.

Att ett skolbråk mellan två så unga elever leder till åtal är inte jättevanli­gt, men förekommer då polisen uppmanar skolor att anmäla bråk mellan elever, uppger Eva Johansson, kommissari­e vid polisen i Södra Fyrbodal.

– Man ska ju som elev inte behöva utsättas för någon form av våld i skolan som inte accepteras i någon annanstans i samhället, säger hon.

– Därför uppmanar vi skolorna att anmäla om sådana här situatione­r inträffar, sedan är det ju inte vi som dömer i slutändan, utan tingsrätte­n.

 ?? BILD: ANDREAS OLSSON ??
BILD: ANDREAS OLSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden