ST tidningen

Hus i Slussen blev italiensk taverna under filminspel­ning

- Erika Olofsson erika.olofsson@sttidninge­n.se

En dramakomed­i med en hel del humor där åtta par följs under ett års tid. Filmen Love game spelas just nu in i Slussen på Orust. – Det är en feelgoodfi­lm om kärlek där betraktare­n får en glimt av livet, säger Angelika Roberts, huvudrolls­innehavare och producent av filmen.

Hallins hus vid Slussens pensionat är för dagen en italiensk taverna där människor dricker grappa och samtalar om livet. Filminspel­ningen av filmen Love Game är i full gång när ST-tidningen kommer på besök och mitt i centrum av allt står Angelika Roberts, skådespele­rska och producent.

– Det är fyra intensiva inspelning­sdagar här i Slussen. Vi har varit nio skådespela­re och nio statister på plats, som mest var vi 32 personer här i pensionate­ts lokaler, säger Angelika Roberts.

” Merparten av filmen är inspelad på Orust. Vi har en hel del klipp med från Slussen, bland annat vägen upp till Höggeröd och klipporna vid pensionate­t Angelika Roberts

i Slussen och har valt att lägga inspelning­en hemmavid. Större delen av Love Game spelas in i Slussen och i Henån, men den del som är kvar kommer att spelas in i Hälsinglan­d.

– Vi har ett speciellt hus där som är perfekt för filmen så därför lägger vi sista tredjedele­n av inspelning­en där. Merparten av filmen är inspelad på Orust. Vi har en hel del klipp med från Slussen, bland annat vägen upp till Höggeröd och klipporna vid pensionate­t.

Ett par scener har spelats in hemma hos Angelika, bland annat en scen från en Valborgsmi­ddag. Filminspel­ningen innebar att familjen för ett par dagar fick flytta ut från köket där scenerna spelades in. Lite smått kaotiskt, sammanfatt­ar Angelika inspelning­sdagarna i hemmet.

– Den middagen är bärande i filmens historia. Det är här som det uppdagas att maken till Robin, som jag spelar, har varit otrogen med en av hennes väninnor. Filmen följer sedan middagsgäs­terna, som är åtta till antalet, under ett år. Det handlar om kärlek och uppbrott, några lämnar och några hittar nya. Det är glimtar från livet, en feelgoodfi­lm.

grundidén till filmen och är även producent samt huvudrolls­innehavare. Hon började även skriva manuset men lämnade över och det är nu Filippa Pierrou som står för regi, manus och klipp.

– Eftersom jag producerar så innebär det att jag gör allt från att laga mat till alla, till att rollsätta och städa lokalen när inspelning­en är klar. Därför är det skönt att jag har så fantastisk­a medarbetar­e som Filippa

och de andra som gör arbetet så mycket enklare och roligare. Jag har även haft fantastisk­t fin kontakt med företagare här på Orust som ställt upp för oss.

att Love Game ska vara klar för att visas för filmpublik­en om ett år. Angelika är dock lite förtegen om var och får se filmen.

– Jag har höga ambitioner med filmen och därför finns det stora planer men någon form av lokal visning kommer det att bli. när

Orustpubli­ken

 ?? ?? Angelikas mamma Bärbel Cederkvist spelar italiensk mamma i filmen. Bärbel har ett förflutet som statist i flera uppsättnin­gar, bland annat TV-serierna Vita Lögner och Rederiet.
Angelikas mamma Bärbel Cederkvist spelar italiensk mamma i filmen. Bärbel har ett förflutet som statist i flera uppsättnin­gar, bland annat TV-serierna Vita Lögner och Rederiet.
 ?? ?? Under fyra intensiva dagar spelades scenerna in i Slussen och i Henån. Material till 30 minuter färdig film ska nu klippas ihop.
Under fyra intensiva dagar spelades scenerna in i Slussen och i Henån. Material till 30 minuter färdig film ska nu klippas ihop.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden