ST tidningen

RIK:s känga till Stingers: ”Det är ett företag man möter”

Om inte om hade varit hade Rönnängs IK – kanske – kunnat komma ifatt Stenungsun­ds HF i ”Slaget om Hakefjorde­n”. Den tunga starten med 0–4 på knappt tio minuter satte sin prägel när Stingers till slut vann med 6–5. – Man hade hellre förlorat med 0–10 än at

- Tony B tony.balo @sttidnin

Pang, pang, pang – och pang. Första målet kom efter 52 sekunders spel i onsdagskvä­llen derby – det första i seriesamma­nhang mellan Rönnäng och Stenungsun­d sedan säsongen 2015/16.

När halva den första perioden spelats ledde gästande Stingers över hemmalaget RIK med 4–0.

Bland de cirka 300 på läktarplat­s i Tjörns Ishall – det gick inte att ta in fler på grund av rådande restriktio­ner kring byggen i hallen – fanns det nog en och annan som funderade på om det rentav skulle bli tvåsiffrig­t.

Stingers stod till slut som segrare med 6–5 men väljer man att summera de återståend­e cirka 50 minuterna hade Rönnäng vunnit fajten med 5–2!

given: vad hände i den första perioden fram tills att Anton Avehags 4–0 efter 10.36?

– Vi går ut med lite för stor respekt, helt enkelt, säger Rasmus Robertsson, lagkapten i Rönnäng.

– Vi är riktigt taggade men vi är för passiva. De är lite för snabba och lite för heta i alla småsituati­oner.

Känner man sådant med en gång – redan efter första eller andra bytet?

– I och med att de får ett mål så pass fort (Stingers lagkapten Kevin Elgestål styrde in 1–0 – reds.anm) när vår andralina är på isen, så är det ganska tungt mentalt, säger Rasmus.

– Vi vet att de alla är duktiga hockeyspel­are och vi hamnar på efterkälke­n direkt. Det var det som satte sin prägel under de första tio minuterna.

Men det som är därefter följde var minst sagt ögonbrynsh­öjande. Blödningen stoppades. Medan RIK fick plåstren på plats i form av mål framåt lyckades de såra Stingers bakåt.

– Vi hade en gameplan på vad vi ville göra. Vi försökte hitta tillbaka till den och glömma det första målet. Det var fokus direkt på det egentligen, säger Rasmus.

 ?? ?? Det blev ett dramatiskt derby där Stingers till slut vann med 6–5.
Det blev ett dramatiskt derby där Stingers till slut vann med 6–5.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden