ST tidningen

Stingers lagkapten Kevin Elgestål kritisk trots seger

- Tony Balogh tony.balogh@sttidninge­n.se

Han har erfarenhet av E22derbyn mellan Vita Hästen och Västervik i hockeyalls­venskan. I onsdags kväll fick Stingers lagkapten Kevin Elgestål känna på ”Slaget om Hakefjorde­n”. – Om vi gör det som vi säger att vi ska göra, ja då kör vi över motståndar­na, säger han efter 6–5.

När han en stund efter onsdagskvä­llens match ska ge sin syn på fajten i Tjörns ishall tar han upp det som i princip alla som såg matchen kunde konstatera.

– En bra start! Sedan är vi inte nöjda med hur vi spelar, så klart, säger Elgestål.

Segern med 6–5 innebar den sjunde raka i hockeytrea­n södra A säsongen 2022/23.

– Mot Uddevalla (seger med 6–3) var det något liknande. Vi kom inte upp i det spel som vi vill spela och då blir det jämnt, säger han.

Ihar SHF vunnit två fajter med tvåsiffrig­t, men mot tabelltrea­n blev det tuffare ju längre matchen led.

– Men om vi gör det som vi säger att vi ska göra, ja då kör vi över motståndar­na, säger Kevin som fått uppleva Stingers vinna två matcher med tvåsiffrig­t.

– Men så fort vi går ner oss, så blir det jämnt.

Var det ni som anpassade er efter Rönnäng?

– Jag vet inte. Jag tycker vi blir lite ”mjuka” där ute på isen i den andra perioden och i den tredje är det mycket box play.

Vad menar du med ”mjuka”?

– Att vi inte tar närkamper och inte är först på puckarna. Då ser det ut som det gjorde. Vi spelar ju inte i andra och tredje. Då blir det jämnt.

Stingers har värvat kraftfullt inför säsongen 2022/23 för att sejouren i hockeytrea­n bara ska bli ettårig.

Kevin Elgestål är en av flera som har erfarenhet av spel högre upp i det svenska seriesyste­met – i Kevins fall av flera säsonger i allsvenska­n med Vita Hästen från Norrköping.

Vita Hästens konkurrent är Västervik cirka elva mil söderut i det som kallas för E22-derbyt.

Blev det derbykänsl­a även denna kväll?

– Ja, det blev ju det. Till slut. Det är kul när det är så här. Men sedan är vi inte nöjda med hur vi spelar, säger han.

– Men vi tar med oss tre poäng. Och spelet i den första perioden.

 ?? BILD: PONTUS SÖDERMAN ?? Stingers lagkapten Kevin Elgestål tar sig fram i derbyt i Hockeytrea­n södra A mot Rönnängs IK på bortais. Stenungsun­d vann till slut med 6–5.
BILD: PONTUS SÖDERMAN Stingers lagkapten Kevin Elgestål tar sig fram i derbyt i Hockeytrea­n södra A mot Rönnängs IK på bortais. Stenungsun­d vann till slut med 6–5.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden