ST tidningen

Två spelare gör comeback när Stingers laddar om för alltrean

Två spelare med förflutet i Stenungsun­ds HF gör comeback när laget förbereder sig för spel i alltrean: backen Niklas Åkesson och forwarden Daniel Berggren. Samtidigt tappar laget två backar.

- Tony Balogh tony.balogh@sttidninge­n.se

I onsdags kväll spelade såväl Stingers som Rönnängs IK den tionde matchen i hockeytrea­n södra A.

Medan RIK förlorade hemma i Tjörns ishall mot LN70 HC med 3–4 kunde SHF i sin hemmafajt tämligen komfortabe­lt vinna mot Lions HC Strömstad med 6–2.

– Det kändes tryggt och stabilt, säger Henrik Rehnberg, huvudträna­re för Stingers, som därmed kan se framemot spel i alltrean.

Stingers nästa kamp är inte förrän i nästa vecka medan Rönnäng spelar ikväll fredag mot Lions HC Strömstad borta.

Med fyra omgångar kvar att spela – i sista omgången den 2 december spelas derbyt i Stenungsun­d arena mellan Stingers och Rönnäng – kan spelarna och ledarna börja fundera på nästa steg som är spel i alltrean.

Efter en veckas uppehåll startar alltrean om med en handfull omgångar som ska spelas innan jul. Efter serieuppeh­åll för jul och nyår fortsätter sedan serien i januari i nästa år.

Alltrean följs sedan av en kvalserie om en plats i division 2 säsongen 2023/24.

Förändring­ar i Stingers trupp kommer att ske då laget har tappat två backar: Hynek Tobola och Ryan Wiley.

Ryan ska sluta i Stingers (Rehnberg: ”det är motivering­en som vi har fått”) medan Hynek på grund av sin familjesit­uation väljer att återvända till Vänersborg och spel i VHC som just nu leder sin division 2-serie.

– Vi har kommit överens med Vänersborg om att hitta en så bra lösning som möjligt för honom, säger Rehnberg om den förändring som sker på Tobolas begäran.

Men spelare är också på väg in i laget där två blev helt klara i torsdags kväll: den 28-årige backen Niklas Åkesson som bakom sig har hela åtta säsonger i Stingers.

– Han spelade hos oss så sent som förra året, säger Rehnberg.

Åkesson har under 2022/23 inte tillhört något annat lag.

– Vi kommer att fortsätta söka efter ännu en back. Just nu har vi sex backar med Niklas, säger Rehnberg.

Stingers förstärks av ännu en hemvändare då den 27-årige forwarden Daniel Berggren, som är fostrad i Stingers,

gör comeback.

Varken Daniel eller Niklas har som sagt spelat någon match så här långt.

Vilken är den fysiska statusen på spelarna?

– Bra! Fysmässigt har de hållit igång. Men det är klart att själva skridskoåk­ningen och tajmingen behöver vi ha lite tid och tålamod med, säger Rehnberg.

 ?? ARKIVBILD: PONTUS SÖDERMAN ?? Två spelare gör comeback i Stenungsun­ds HF. Det rör sig om backen Niklas Åkesson och forwarden Daniel Berggren.
ARKIVBILD: PONTUS SÖDERMAN Två spelare gör comeback i Stenungsun­ds HF. Det rör sig om backen Niklas Åkesson och forwarden Daniel Berggren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden