ST tidningen

Kenneth Fredgren fortsätter som tränare för Vallens damer

- Tony Balogh tony.balogh@sttidninge­n.se

Nu är det klart – Kenneth Fredgren fortsätter ett år till som huvudträna­re för Vallens damer. – Jag tycker att vi har något bra på gång i Vallen och det här året gick ju fantastisk­t bra, säger Fredgren.

Klubben från Stora Höga har via sociala medier offentligg­jort att Fredgren stannar för det som blir hans tredje raka säsong hos de blåklädda.

Hur gick processen till?

– Det är väl som vanligt: när serien väl var över tog jag ett break för att komma bort lite grand från det. Det är ganska skönt för det är alltid intensivt, säger Fredgren.

– Jag har väl lyssnat på lite andra förslag också men det var ändå ganska lätt (att välja). Jag tycker att vi har något bra på gång i Vallen och det här året gick ju fantastisk­t bra, säger han om den säsong som innebar seger i division 3 före Stenungsun­ds IF med efterfölja­nde kvalspel.

Lika roligt som 2022 var lika tungt var det kanske under 2021?

– Ja, det var det ju! Men det visste vi om. Det var ingen överraskni­ng egentligen, säger han om den säsong då Vallen åkte ur.

När du säger att du lyssnade på andra klubbar: var det på motsvarand­e serienivå som Vallen eller var det på andra nivåer?

– Det var ungefär samma. Kanske lite högre.

Har du ställt något eller några krav eller framfört förhoppnin­g/ar på klubben och/eller laget inför 2023?

– Nej, det har jag egentligen inte gjort. Men jag vet vad jag har och vad som finns. Det vi har gjort är att vi har bjudit in lite spelare som ska vara med och träna, så får vi se var det landar någonstans, säger Fredgren.

– Vi skulle behöva bredda vår trupp. Det hade också varit bra att toppa den. Vi skulle behöva vara några fler spelare, säger han.

– I höst har det varit 25 spelare och så finns det ytterligar­e några som studerar. Men det är lite för få spelare för att driva två lag. Det har gått men det märktes mot slutet av säsongen att vi var slitna. Det vill vi helst inte hamna i.

På grund av kvalspelet förlängdes säsongen med tre veckor. Först därefter kunde laget gå på tre veckors ledighet. Därför har Vallen ännu inte kommit igång med sin försäsong som kanske är fallet med flera andra lag.

– Vi drar igång på måndag igen, säger Fredgren.

Laget kör därefter på fram till storhelger­na och startar sedan om i januari.

– Nu kör vi tre träningar i veckan men när våren kommer steppar vi i alla fall upp det till fyra pass, säger han.

 ?? BILD: TONY BALOGH ?? Kenneth Fredgren är klar för ännu en säsong som huvudträna­re för Vallens damlag i division 3. ”Jag tycker att vi har något bra på gång i Vallen och det här året gick ju fantastisk­t bra” säger han om den säsong som innebar seger i division 3 före Stenungsun­ds IF med efterfölja­nde kvalspel.
BILD: TONY BALOGH Kenneth Fredgren är klar för ännu en säsong som huvudträna­re för Vallens damlag i division 3. ”Jag tycker att vi har något bra på gång i Vallen och det här året gick ju fantastisk­t bra” säger han om den säsong som innebar seger i division 3 före Stenungsun­ds IF med efterfölja­nde kvalspel.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden