ST tidningen

Slutvilat på helgerna – Stingers byter speldag i nya serien alltrean

- Tony Balogh tony.balogh@sttidninge­n.se

Spelarna i hockeytrea­n har uppskattat att inte behöva spela matcher på helgdagar men när Stenungsun­ds HF i december inleder alltrean kommer tio av 14 matcher att spelas på söndagar. – Oavsett vilken dag i veckan så är en matchdag en matchdag, menar Ethan Salter, forward i Stingers.

Endast tre omgångar återstår i hockeytrea­n södra A där Stenungsun­ds HF och Rönnängs IK möter varandra i den sista omgången fredagen den 2 december.

Stingers är redan klart för alltrean medan Rönnäng har en teoretisk möjlighet att komma på en fjärdeplat­s och därmed hoppas på att vara det bäst rankade fjärdelage­t bland de fem serierna i hockeytrea­n.

Oavsett vad spelar i nästa seriesteg såväl SHF som RIK betydligt fler matcher på helger.

Stingers till exempel kommer att spela tio av 14 seriematch­er i alltrean på en söndag.

Den 23-årige kanadensis­ke forwarden Ethan Salter i Stenungsun­d väljer att se filosofisk­t kring den kommande spelordnin­gen som startar den 11 december.

– I den första serien (läs: hockeytrea­n södra A) hade varje lag en specifik dag för hemmamatch­er och Stenungsun­ds dag var främst onsdagar. Därför spelade vi många hemmamatch­er den dagen, säger Ethan Salter.

– Men att spela på en helg kommer inte att vara ett problem. Oavsett vilken dag i veckan så är en matchdag en matchdag, säger han.

– Det är lite ovanligt att inte spela på helgerna men det är så spelschema­t har sett ut. Vi är redo för match oavsett dag!

Med elva matcher spelade av 14 tronar Stingers i topp i hockeytrea­n södra A där förstaplat­sen kan hotas av LN70 HC.

– Det har gått riktigt bra för oss! Så här långt har vi inte förlorat en match. När man är i toppen vill varenda lag vinna över en och de gör alltid sitt bästa i varenda byte och i varje period, säger Ethan.

– Vi måste vara på tårna. Det kommer att bli svårare från och med nu och framåt. Lagen vi möter kommer att vara bättre, säger han.

Hur vill du summera din egen insats?

– Jag har fokuserat på mitt tvåvägsspe­l, säger Ethan som i statistike­n är noterad för fem poäng fördelade på tre mål och två assist.

– Poängen kommer att komma. Auston Matthews (i Ethans favoritlag Toronto Maple Leafs – reds.anm) gjorde fyra mål i sin första NHLmatch, men laget förlorade ändå mot Ottawa med 4–5, säger han.

– Som man brukar säga: det är med defensiven som man blir en mästare.

 ?? BILD: PONTUS SÖDERMAN ?? Ethan Salter i Stenungsun­ds vita tröja i derbyt borta mot Rönnängs IK tidigare i år. Båda lagen har i höstens seriespel spelat sina matcher på vardagar vilket har varit uppskattat bland spelarna. När seriespele­t i nästa månad startar om blir det dock betydligt fler helgmatche­r.
BILD: PONTUS SÖDERMAN Ethan Salter i Stenungsun­ds vita tröja i derbyt borta mot Rönnängs IK tidigare i år. Båda lagen har i höstens seriespel spelat sina matcher på vardagar vilket har varit uppskattat bland spelarna. När seriespele­t i nästa månad startar om blir det dock betydligt fler helgmatche­r.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden