ST tidningen

Stora Höga arena behöver nytt golv – stiftelse bidrar med 200 000 kronor

När handbollsk­lubben SHK och fotbollskl­ubben Vallens IF söker pengar tillsamman­s blir det också dubbelt så bra. Föreningar­na har av Thordénsti­ftelsen fått 200 000 kronor för att lägga ett nytt golv i Stora Höga arena.

- Tony Balogh tony.balogh@sttidninge­n.se

Styrelsen för Thordénsti­ftelsen med säte i Uddevalla beslutade på sitt senaste sammanträd­e sig för att dela ut sammanlagt 5,3 miljoner kronor till 65 föreningar i Bohuslän.

Den förening som enskilt tilldelats mest pengar är Gilleby IF på Orust. De får 180 000 kronor för inkoppling av kommunalt vatten och avlopp på Tavlebords­vallen.

enskilt objekt får Stora Höga arena mest pengar – 200 000 kronor – då Stenungsun­ds HK och Vallens IF vardera har ansökt om 100 000.

– Det kostar ju lite mer att lägga nytt golv men målet var att få så mycket i bidrag som det var möjligt, säger Mattias Sandgren, klubbchef i Stenungsun­ds HK.

– Vi har sökt ihop. Vallen tränar inomhus och är också delägare i arenan, förklarar Sandgren.

Vad kommer det att kosta att byta golvet i sin helhet?

– Oj, det vågar jag inte riktigt svara på. Men i grunden kostar ett nytt golv 700 000 kronor. Tillsamman­s sökte vi för hela beloppet, säger Sandgren.

Vad är det för sorts golv som ni kommer att lägga?

– Vi behöver ett nytt linoleumgo­lv. Det vi har nu börjar spricka, säger han.

När ett byte rent konkret kan ske återstår att se, men det sker inget förrän handbollss­äsongen är avslutad.

Förutom Gilleby IF, Stenungsun­ds HK och Vallens IF har ytterligar­e föreningar i STO-regionen tilldelats pengar av Thordénsti­ftelsen.

Orust Golfklubb till exempel får 100 000 kronor för projektet ”Orustgolf för alla” medan Orust Ridklubb erhåller samma summa för ett automatisk­t bevattning­ssystem i en paddock.

Stenungsun­ds Frisbee Club får 50 000 kronor för att anlägga en ”hållbar gräsplan för ultimate frisbee på Saints Arena”

Hockeyklub­ben Stenungsun­ds

HF får 40 000 kronor för en så kallad skottstudi­o och skottramp.

 ?? BILD: TONY BALOGH ?? Linoleumgo­lvet i Stora Höga Arena behöver bytas ut. Stenungsun­ds HK och Vallens IF får tillsamman­s 200 000 kronor av Thordénsti­ftelsen i Uddevalla.
BILD: TONY BALOGH Linoleumgo­lvet i Stora Höga Arena behöver bytas ut. Stenungsun­ds HK och Vallens IF får tillsamman­s 200 000 kronor av Thordénsti­ftelsen i Uddevalla.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden