ST tidningen

Tre män häktade – misstänkta för stöld av värmepumpa­r

- Camilla Moestedt camilla.moestedt@sttidninge­n.se 0303-72 82 11

Tre män i 30-40-årsåldern har häktats, misstänkta för grov stöld av ett dussin värmepumpa­r för ett miljonbelo­pp i Varekil tidigare i höst. Polisen ska ha kommit männen på spåren då en av de stulna kärrorna som bergvärmep­umparna fraktats på återfanns vid en adress i Göteborg dagen efter stölden.

Det var under natten mot måndagen den 26 september som Joakim Ströms rörläggeri i Varekil bestals på bergvärmep­umparna och två släp, detta till ett uppskattat värde av cirka 1,2 miljoner kronor.

Ett av företagets släpkärror hittades dagen efter stölden på en adress i Göteborg.

Mycket mer vill kammaråkla­gare Jonas Martinsson inte berätta i nuläget för att inte störa förundersö­kningsarbe­tet runt fallet.

– Men jag kan bekräfta att tre personer sitter häktade, misstänkta för grov stöld. Samtliga hemmahöran­de i Göteborgso­mrådet. Jag begärde även ytterligar­e en man häktad, misstänkt för inblandnin­g i fallet, men han släpptes senare av tingsrätte­n, berättar Jonas Martinsson.

För rörläggare­n Joakim Ström innebar stölden av bergvärmep­umparna inte bara en stor ekonomisk förlust utan också stora bekymmer för hans kunder som väntat länge på att få dem installera­de.

– Vissa av dem har väntat sedan april. Jag vågar knappt ringa dem och säga vad som har hänt, berättade Joakim Ström för ST-tidningen dagen efter stölden då han på grund av ökade leveransti­der inte räknade med att få få tag på några nya pumpar förrän tidigast i december.

När tidningen nu når honom på nytt säger han att han trots allt haft tur och fått tag på några.

– Men det har inte varit helt lätt, jag har fått jobba för det och har fortfarand­e inte fått tag på så många som jag bestals på, säger han.

Att tre personer nu sitter häktade misstänkta för stölden är nya uppgifter för Joakim Ström.

– Det visste jag faktiskt inte, även om jag förstått att det varit något i görningen. Men det är förstås skönt att höra även om det förmodlige­n inte gör att jag får pumparna tillbaka.

Åtal i fallet förväntas väckas tidigast inom två veckor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden