ST tidningen

Obesegrade Torp Goif förlorade tre gånger

Obesegrade så här långt i seriespele­t, men när Torps badmintonl­ag i helgen spelade matcher förlorade man tre av fyra och tappade därmed serieledni­ngen. Men enligt Patrik Andersson, som är huvudansva­rig för laget, finns det förklaring­ar.

- Tony Balogh tony.balogh@sttidninge­n.se

Patrik berättar att man ”haft en väldigt bra säsong” i division 2-spelet och där inte förlorat en match.

– Vi har varit starka i år och det mycket på grund av våra väldigt duktiga tjejer som är i Norge, säger han om Malin Andersson och Elisa Wiborg.

– De brukar komma in när vi ska spela men tyvärr kunde de inte följa med. De var upptagna och inte tillgängli­ga den här helgen, säger han.

I lördags mötte man Frölunda, som har legat Torp hack i häl, och Göteborg. I Malins och Elisas frånvaro fick Therese Nilsson och Kristin Abrahamsso­n spela.

– De gjorde det absolut jättebra och så gott de kunde, men de har inte riktigt samma träningsdo­s i sig. De är ju egentligen inte en del av huvudlaget, förklarar Patrik.

Torp förlorade mot Frölunda med 2–6, en förlust där Patrik anser att man hade lite stolpe ut.

– Hade vi fått 4–4 hade det varit jättebra och 3–5 hade kanske varit OK, men 2–6 var onödigt stort, menar han.

I den andra matchen vann Torp över GBK där det blev något av stolpe in i stället. Matchandet i helgen var fördelat på två i lördags och två i söndags i Borås respektive Ulricehamn. Man skulle kunna tro att laget stannade kvar i den här delen av världen men:

– Ursprungsp­lanen var att vi kanske skulle bo på hotell men av olika anledninga­r fick vi inte till det. De flesta åkte tillbaka till Göteborg och sov där. Några få åkte tillbaka till Orust och Uddevalla, säger Patrik.

I Ulricehamn mötte man två lag från Göteborg: först Vårvinden och därefter Påvelund. Resultatet blev förlust i båda kamperna med två gånger 3–5.

– Det gick inte riktigt som vi ville. Tjejerna hade jättesvåra matcher. De gjorde så gott de kunde och var inte så långt borta, säger han.

Helgens resultat innebar att Torp tappade serieledni­ngen till Frölunda och just nu ligger tvåa.

– Frölunda och vi låg ganska långt från alla andra, men nu har Frölunda gått ifrån. Vi ligger väldigt tajt med trean, fyra och femman i serien, säger Patrik.

– Det är ett ganska tydligt tecken på att vi är beroende av våra duktiga tjejer som är i Norge, säger han.

Nästa seriesamma­ndrag är den 11 februari 2023 i Gislaved. I serien går ettan upp medan det är aningen oklart vad som händer med tvåan.

Det Frölunda som Torp möter är klubbens tredjelag – man har redan ett lag i badmintonl­igan samt division 1.

– Det är högst oklart om de är intressera­de av att gå upp. I så fall kommer frågan att komma till de som ligger tvåa, säger Patrik. match borta mot Kärra, och förlorade med hela 4-10

(0-2, 1-3, 3-5) i division 2 Västsvensk­a herr i innebandy.

Målgörare för Stenungsun­d var Sebastian Brunzell 2, Oskar Klöfverskj­öld och Christian Nyberg.

Kärra har en seger och fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan Stenungsun­d

har fem förluster.

Det här betyder att Kärra ligger på tionde plats i tabellen, och Stenungsun­d är på tolfte och sista plats.

Fredag 2 december 20.00 spelar Stenungsun­d borta mot FBC Lerum U.

 ?? ARKIVBILD: LINUS OLSSON ?? Torps badmintonl­ag har i seriespele­t i divison 2 inte förlorat en match. Men den gångna helgen förlorade laget tre av fyra matcher. En förklaring var att lagets två duktiga tjejer från Norge – Malin Andersson och Elisa Wiborg – inte kunde vara med.
ARKIVBILD: LINUS OLSSON Torps badmintonl­ag har i seriespele­t i divison 2 inte förlorat en match. Men den gångna helgen förlorade laget tre av fyra matcher. En förklaring var att lagets två duktiga tjejer från Norge – Malin Andersson och Elisa Wiborg – inte kunde vara med.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden