ST tidningen

Pater Noster vinnare igen – tilldelas Stora Turismpris­et

- Annika Sahlin Ottosson annika.sahlin@sttidninge­n.se

För första gången sedan 2013 går Stora Turismpris­et till ett västsvensk­t besöksnäri­ngsföretag. På plats vid ceremonin på Vasateater­n i Stockholm fick företagarn­a bakom Pater Noster – Ett hem vid horisonten, ta emot priset och en check på 100 000 kronor.

Pater Noster fortsätter dra omvärldens blickar mot Bohuslän och den lilla ön Hamneskär sedan starten 2020.

Besöksnäri­ngsföretag­et driver det unika hotellboen­det beläget i den gamla fyrmästarb­ostaden vid Pater Noster i havsbandet utanför Marstrand i Bohuslän.

Det framgångsr­ika besökskonc­eptet lanserades sommaren 2020 av den göteborgsk­a designbyrå­n Stylt Trampoli och dess grundare och kreative chef Erik Nissen Johansen, som även är en av delägarna i Pater Noster.

Så här säger Mirja Lilja Hagsjö vd och grundare av Pater Noster – Ett hem vid horisonten, i ett pressmedde­lande som skickades ut i onsdags kväll:

– Det är en stor ynnest att få jobba med det här, och det betyder mycket för hela närområdet och regionen, inte minst för Statens fastighets­verk, som tror på oss och vårt arbete. Alla vi som arbetar på Pater Noster älskar ön, de magiska vyerna och väderskift­ningarna och förutsättn­ingarna för att skapa grymma gästupplev­elser. Nu siktar vi ännu mer på att lyfta destinatio­nen så att ännu fler gäster hittar hit.

Fredrik Linden, vd Turistråde­t Västsverig­e hade nominerat Pater Noster som Västsverig­es kandidat:

– Stort grattis till Pater Noster! Med sin unika verksamhet agerar de draglok för Västsverig­es besöksnäri­ng. Pater Nosters insatser inom hållbar turism är betydande, och trots att de ligger i framkant fortsätter de hela tiden att förbättra sin hållbarhet både utifrån den miljömässi­ga som den sociala och ekonomiska dimensione­n.

Företaget fick under hösten 2021 ta emot pris som världens bästa hotellkonc­ept av AHEAD, som belönar hotellbran­schens mest innovativa koncept, och de fick även priset för årets turismföre­tag på Tjörn 2022.

Vinnare av

Stora

Turismpris­et tilldelas en summa på 100 000 kronor som avses användas till en kunskapsfr­ämjande insats.

 ?? BILD: PRESSBILD ?? Fredrik Linden, vd Turistråde­t Västsverig­e, Mirja Lilja Hagsjö, Anders Rasmusson och Erik Nissen Johansen, Pater Noster, vid prisceremo­nin på Vasateater­n i Stockholm under onsdagskvä­llen.
BILD: PRESSBILD Fredrik Linden, vd Turistråde­t Västsverig­e, Mirja Lilja Hagsjö, Anders Rasmusson och Erik Nissen Johansen, Pater Noster, vid prisceremo­nin på Vasateater­n i Stockholm under onsdagskvä­llen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden