ST tidningen

Misstanken: Bet kvinna i handleden

- Camilla Moestedt camilla.moestedt@sttidninge­n.se

En kvinna som var ute och rastade sina hundar ska i våras ha blivit attackerad av en annan kvinna som först sparkade på hennes hundar och sedan bet henne i handleden. Enligt ett vittne till händelsen, som nu lett till åtal, ska kvinnan som attackerat ha ”huggit som en kobra”.

Det var en måndagseft­ermiddag i slutet av mars i år som kvinnan tillsamman­s med en väninna var ute och rastade sina hundar i parken i närheten av dansbanan på Råön. Hundarna ska där ha sprungit lösa, vilket ska ha varit upprinnels­en till det bråk som uppstod med en annan kvinna i 60-årsåldern som var ute på promenad med sin hund.

Enligt den anmälan som gjorts – och nu lett till åtal för misstänkt misshandel och djurplåger­i – ska kvinnan först ha sparkat på de lösa hundarna som kommit fram för att nosa på hennes hund. Bråket ska sedan ha fortsatt dels verbalt kvinnorna emellan, dels handgripli­gen då kvinnan i 60-årsåldern enligt förhörsant­eckningarn­a i målet tagit ett rejält bett i handleden på en av de andra kvinnorna och sedan puttat henne i marken.

Till bevisninge­n i målet har åklagaren åberopat dels bild som vä

"Då hon stuckit så tittade vi på handleden; man såg ju benet på henne.

ninnan till den attackerad­e kvinnan tagit på sårskadan direkt efter händelsen, dels rättsintyg och journalbil­der från vårdcentra­len hon därefter uppsökte för att ta hand om såret.

Enligt kvinnans väninna ska den attackerad­e kvinnan ha huggit som en kobra.

– Då hon stuckit så tittade vi på handleden; man såg ju benet på henne och tänderna (tandavtryc­ken), har kvinnan berättat i polisförhö­r.

Själv nekar den nu åtalade 60-åriga kvinnan till brott. Hon medger visserlige­n att hon bitit den andra kvinnan men har i förhör hävdat självförsv­ar. Hon nekar också till att ha sparkat på den andra kvinnans hundar och till att ha knuffat kvinnan till marken.

 ?? Bild tagen av kvinnans väninna direkt efter händelsen, som nu lett till åtal. BILD: VITTNESBIL­D ??
Bild tagen av kvinnans väninna direkt efter händelsen, som nu lett till åtal. BILD: VITTNESBIL­D

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden