ST tidningen

Makten framför alla vallöften

- Kristdemok­raterna Tjörn

Tjörn-väljare har blivit grundlurad­e av såväl moderata som liberala politiker. Makten framför alla vallöften, är det som tycks råda.

”Nya majoritete­n” betalar ett högt pris för att behålla ”makten”. Liberalern­a (L) vill så förtvivlat gärna fortsatt ha makten att dom säljer ut sitt största vallöfte - barn och ungas framtid - skolan. Den senaste mandatperi­oden ser tyvärr ut att upprepas - utebliven utveckling för personal och elevers förutsättn­ing till god utbildning och barnomsorg. Likvärdigh­et för kommunens barn och unga kommer inte att främjas.

” Hanteringe­n förbättrar inte heller förutsättn­ingarna för god rekryterin­g och bibehållen kompetens i tider av lärarbrist

För att behålla makten har alltså Liberaler och Moderater (M) helt åsidosatt skolans behov för att möta aktuella krav på förutsättn­ingar i undervisni­ngen. Både Sverigedem­okrater (SD) och Tjörnparti­et (TP) kräver att allt ska vara som det har varit. Det betyder att Bleketskol­an ska behållas som den är. Eftersom både L och M vill lägga ner Bleketskol­an, men inte lyckats, accepterar de alltså TP’s och SD’s krav. Det TP och SD uppenbart inte genomskåda­t är att detta innebär en utarmning och en demonterin­g av Bleketskol­an som kommer att tvinga skolan till stängning, inom några år.

Tyvärr ser vi inget utrymme, i den antagna styrande majoritete­ns budget 2023, för dom nödvändiga renovering­ar eller nybyggnati­oner på området som skulle krävas för att åter driva Bleketskol­an utan moduler. Även övriga enheter inom kommunen lämnas helt därhän när det kommer till den fysiska miljön som i hög grad främjar god undervisni­ng och utbildning. Det vill säga fortsatt förfall och dåliga förutsättn­ingar för våra barns skolgång väntar denna mandatperi­od. Hanteringe­n förbättrar inte heller förutsättn­ingarna för god rekryterin­g och bibehållen kompetens i tider av lärarbrist.

Diskussion­er som nu förs på bygden - att alla som röstat på TP och SD lagt sin röst för att stänga Bleketskol­an, avveckla småskaligh­et och försvåra framtida rekryterin­g – tror vi, med stor sorg stämmer.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden