ST tidningen

Tre spelare skadade i Rönnäng – som föll i derbyt mot Stingers

Inte mindre än tre spelare i Rönnängs IK skadades i fredagskvä­llens derby mot Stenungsun­ds HF. Som om inte det var nog stod Stingers som vinnare med 4–1 inför bortåt 700 åskådare i Stenungsun­d Arena. – Vi tar lite för många onödiga utvisninga­r och är inte

- Tony Balogh tony.balogh @sttidninge­n.se

Mot slutet av den andra perioden slogs Erik Thuvik i RIK blodig och blev liggande på isen efter en smäll mot ansiktet. Efter en stund kunde han ta sig till båset för att bland annat få sina tänder undersökta.

– Tänderna klarade sig men läppen...alltså, han fick ju en klubba rätt upp i ansiktet. Läppen var sprucken nästan hela vägen upp till näsborrarn­a, säger Jonny Petersson, huvudträna­re i RIK, som var en smula irriterad på hur domaren Magnus Eliasson agerade i det läget.

– Han ser det inte. Nej, det kan man förstå för man kan inte se allt. Men när en kille blöder tar man ju bara närmaste kille för high sticking – oavsett om man ser det eller inte, säger han som betonar att skadan inte uppstod på grund av en medveten handling.

Ledarstabe­n tejpade ihop Thuvik som först efter matchen tog sig till sjukhus för att se om sin skada.

– Det är ju en kille av järn, så är det ju. Han slänger ju sig på varenda skott de har i boxplay. Med huvudet före. Han hade aldrig vikit ner sig.

Fyra minuter in på den tredje perioden fick Anton föras av isen på bår.

– Det var en olyckshänd­else. Han vred foten samtidigt som han satte sig på foten och knäckte till, säger Petersson om Anton som fördes till sjukhuset i Kungälv.

Bergström

Även Karl Stenberg blev skadad.

– Han fick ett rapp över ena tummen i första perioden, så han fick åka till sjukhus för att röntgas. Det är otur men det är sådant som händer, menar Petersson.

Avslutning­en på kampen inför 675 personer i Stenungsun­d Arena – antagligen var det fler på plats – blev en smula dramatisk. Rönnäng låg under med 1–3 och gick för att försöka komma ifatt.

När matchklock­an stod på 18.43 hade RIK också en reducering­spuck inne, men då hade domare Eliasson redan hunnit blåsa för blockering.

– Men han ska ju inte blåsa där. Han ser inte ens pucken. Han ser inte om den är blockerad, säger Petersson.

– Det var ju lite synd för där hade vi ett momentum på dem. Hade vi fått 3–2 hade det kunnat gå

hur som helst, säger han.

I stället kunde Philip Elgestål sätta 4–1 till Stenungsun­d i tom kasse.

För ganska exakt en månad sedan – den 2 november – förlorade Rönnängs IK hemmamatch­en i Tjörns Ishall knappt med 5–6 efter att ha legat under med 0–4 efter drygt tio minuters spel.

Någon revansch fick man ”Slaget om Hakefjorde­n”.

– Vi tar lite för många onödiga utvisninga­r och är inte tillräckli­gt kalla. Det är lite förvånande att de är så pass hetsiga i sitt spel för de har ett lag som lugnt skulle kunna spela av den här matchen, menar Petersson.

– De hetsar och det går vi på lite grand. Spelarna hetsar varandra och Stingers är bra i utvisninga­rna, säger han som konstatera­r att RIK dock bara släppte in ett mål i boxplay.

– Jag tycker att vi spelar jämnt och har många målchanser. Det är lite synd men de har en jättedukti­g målvakt, säger han om Erik Brunberg som Petersson haft på den tiden han tränade Kungälvs IK.

inte

i– Vi gör en bra match men Stingers ska ju i stort sett vinna tio gånger av tio, så enkelt är det med det laget som de har. Men jag sa också till killarna att det här nog var första matchen där Stingers fick ta i för att vinna.

Grundserie­n i hockeytrea­n södra A är färdigspel­ad. Stenungsun­d vann utan att att förlora en enda match och kommer att spela i alltrean som startar kommande helg.

För Rönnängs IK väntar spel i hockeytrea­n södra A fortsättni­ngsserie.

– Vi går ihop med Göteborgss­erien och bildar en ny serie, säger Petersson.

Till den serien är troligen Erik Thuvik och Karl Stenberg fit for fight medan Anton Bergström är tillbaka i spel men först julledighe­ten. Anton bröt inget i foten men däremot tänjdes ledband och ligament i foten ut rejält.

 ?? BILDER: KINAN KOY ?? Bortåt 700 personer kom för att se fredagskvä­llens derby mellan Stingers och Rönnäng.
Anton Bergström i vittröjade Rönnängs IK ser ut att få en rak vänster i ansiktet av en spelare i Stenungsun­ds HF. Stingers vann fredagens derby hemma mot RIK med 4–1.
BILDER: KINAN KOY Bortåt 700 personer kom för att se fredagskvä­llens derby mellan Stingers och Rönnäng. Anton Bergström i vittröjade Rönnängs IK ser ut att få en rak vänster i ansiktet av en spelare i Stenungsun­ds HF. Stingers vann fredagens derby hemma mot RIK med 4–1.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden