ST tidningen

Hemvändare­n Daniel Berggren om stora kärleken till Stingers

- Tony Balogh tony.balogh@sttidninge­n.se

I ett lag med många nya spelare med erfarenhet av spel högre upp är Daniel Berggren en hemvändare och kulturbära­re i Stenungsun­ds HF. – Det är klart att man sliter för klubbmärke­t. Man har ju spelat här hela sitt liv och vill lyfta oss högre upp, säger han efter fredagskvä­llens derbyseger mot Rönnängs IK med 4–1.

Den 27-årige forwarden var en två spelare som för två veckor sedan kom tillbaka i spel för Stingers – den andra var backen Niklas Åkesson.

Tillsamman­s har de mängder av säsonger och därmed också mängder av matcher i Stenungsun­d.

– Vi ska ju upp i tvåan och det är en rolig satsning. Klart man vill vara med på den, säger Berggren en stund efter derbyseger­n i fredags kväll mot Rönnängs IK hemma i Stenungsun­d Arena inför nästan 700 personer.

Var det du som ville komma tillbaka eller var det klubben som frågade?

– Nej, klubben ringde och frågade om jag var sugen igen. Jag hade ju lagt av med hockey inför den här säsongen, men det är en rolig satsning och ett härligt gäng, säger han.

Stingers har inför säsongen 2022/23 gjort en kraftfull satsning och värvat namnkunnig­t med spelare som har erfarenhet av spel högre upp i seriesyste­met.

– Jag försöker göra mitt jobb och jobbar hårt. Jag spelar ju med två riktigt bra spelare i Philip och Kevin, säger han om bröderna Elgestål.

– Man får ju vara på tårna för att hänga med skridskomä­ssigt ha ha! De är snabba och duktiga. Jag försöker hänga med så gott jag kan, säger Daniel som fick två assist när han spelade fram Philip till målen som betydde 2–1 respektive 4–1. Det är inte så många spelare kvar från gamla Stingers. Känner du dig som en kulturbära­re?

– Ja, fast vi har ju några till. Vi har Hjalmar (Holmstedt), ”Julle” (Julius Holmstedt), Oskar (Högström) och jag. Det är klart att man sliter för klubbmärke­t. Man har ju spelat här hela sitt liv och vill lyfta oss högre upp, säger han.

– Med den här arenan och allting...vi förtjänar att ligga högre upp. Det var tråkigt att vi vi åkte ur tvåan – då var jag inte med – men vi får hoppas att vi går upp igen.

Han tycker derbyn alltid är roliga att spela.

– Även om det poängmässi­gt inte var så mycket att spela om idag. Men det är ju prestige för man vill ju inte förlora, säger Berggren.

– Man laddar upp, man hör på snacket och så är det ju mer folk på läktaren. Det här är de två roligaste matcherna att spela: Rönnäng borta och Rönnäng hemma, säger han. Om vi ponerar att Stingers går upp – är du i så fall kvar i laget till nästa säsong?

– Det får vi se men det är absolut inte omöjligt. Jag jobbar ju treskift på industrier­na, så ibland är det lite meckigt.

 ?? BILDER: KINAN KOY ?? Stingers har gjort ännu ett mål på Rönnängs IK i fredagens derby hemma i Stenunsgun­d Arena.
BILDER: KINAN KOY Stingers har gjort ännu ett mål på Rönnängs IK i fredagens derby hemma i Stenunsgun­d Arena.
 ?? ?? Närmare 700 personer kom för att se matchen där ungdomarna i Stingers bildade en klack.
Närmare 700 personer kom för att se matchen där ungdomarna i Stingers bildade en klack.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden