ST tidningen

Tony Bromé hittade tillbaka till innebandyn – i Kungälv

- Tony Balogh tony.balogh@sttidninge­n.se

Medan Stenungsun­ds IBK har det tungt i division 2 västsvensk­a andas den tidigare SIBK-spelaren Tony Bromé ny morgonluft. Hans IBK Kungälv ligger strax under kvalplats i innebandyn­s division 1 för herrar. – Om jag ska spela får det ändå vara på en hyfsad nivå, säger Tony som gjorde comeback som spelare efter att ha blivit övertalad av Kungälvs tränare Pauli Kobalej.

I söndags eftermidda­g besegrade IBKK gästande Lidköping med 5–2 hemma i Mimershall­en i Kungälv. Mötet mot Lidköping var den elfte matchen i division 1 västra Götaland säsongen 2022/23. Därmed har IBKK mött alla lag i serien en gång.

– Det här är ett snäpp bättre jämfört med alla matcher vi spelat. I början av säsongen kom vi inte riktigt rätt. I alla fall inte i vår femma, säger Tony allt medan segersånge­n dånar från Kungälvs omklädning­srum.

– Mot slutet har hela laget kommit igång och börjat göra jobbet ordentligt. När vi gör jobbet till hundra procent ser vi ju också hur resultaten kommer, menar han.

Efter halva serien, med en tung inledning och en bättre fortsättni­ng, parkerar IBKK nu på femteplats strax under just Lidköping som har en av de fyra kvalplatse­rna till allsvenska­n.

– Jag tycker absolut att vi tillhör toppen. Den dåliga starten kanske gjorde att vi tappade lite poäng i början. Men alla verkar slå alla och det gynnar oss, menar Tony.

– Men det är klart att vi ska gå till kval. Det är målsättnin­gen.

Senast som Tony spelade allsvenskt kval var för några år sedan mot just Lidköping men då för Stenungsun­ds IBK. Han gjorde ett uppehåll från innebandyn och därmed SIBK men blev efter några säsongers frånvaro övertalad av Pauli Kobalej, huvudträna­re i spel.

– Om jag ska spela får det ändå vara på en hyfsad nivå, säger Tony som gärna vill spela i division 1.

iKungälv, att återkomma

Inför säsongen 2021/22 hade SIBK ett ungt och orutinerat herrlag. Istället för att dra sig ur division 1 och börja om på en lägre serienivå valde klubben i samråd med spelarna att stanna kvar. Laget tog inte ett poäng och åkte ur.

I division 2 västsvensk­a säsongen 2022/23 står SIBK så här långt ut en enda poäng och har nu inte vunnit en match sedan oktober 2020!

En återkomst i SIBK var inte aktuell för Tony.

– Då byggde jag hus, så det gick inte att få ihop det den säsongen som jag lade av, säger Tony som var en av flera tidigare spelare som fick frågan om de ville komma tillbaka till SIBK inför 2021/22.

– Men det var liksom ingen som ville. Det kändes inte så seriöst att komma med en fråga med en vecka kvar till seriepremi­är, säger han.

Faktum var att Tony gjorde ett antal matcher under säsongen 2021/22 men då för ett lag i Stockholm där hans kompis spelade. Där och då fick han suget tillbaka.

– Jag var med i några strömatche­r bara för att hjälpa dem. Jag flög upp på helgerna. Det var billigt med Ryanair! Vad fan betalade jag – 57 spänn enkel väg. Det var ganska rimligt. Och så bor ju mamma och pappa där, säger Tony som till vardags bor med sin familj i Stora Höga.

Med sina 31 år är Tony äldst i IBK Kungälv. ”Man tar lite ansvar för de yngre och visar vägen, det är så det är” säger han som tar en säsong i taget.

– Man får ta det som kommer och lite hur man känner sig. Om suget finns efter den här säsongen är det nog risk att jag fortsätter.

Risk?

– Ja, ha ha! Hot eller löfte? Ah, det är nog ett löfte.

 ?? BILD: LINUS OLSSON ?? Efter ett uppehåll från innebandyn har backen Tony Bromé hittat tillbaka till seriespel i IBK Kungälv i division 1 västra Götaland.
BILD: LINUS OLSSON Efter ett uppehåll från innebandyn har backen Tony Bromé hittat tillbaka till seriespel i IBK Kungälv i division 1 västra Götaland.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden