ST tidningen

Kjellbergs insändare har påståenden som är helt felaktiga

- Replik på insändaren: ”47 miljoner för en S-Pizza?” Claes Jansson, Ordförande TBAB, Mats Johansson, 1:e vice ordförande TBAB

Med anledning av Gert Kjellbergs insändare om Centrumhus­et i Kållekärr, ST-tidningen den 1/2–23:

Underteckn­ade vill korrigera en del faktafel i insändaren.

Vid styrelsebe­slutet i TBAB, 2022-06-21 att köpa Centrumhus­et, fanns ett antal underlag. Underlagen som föredrogs innan beslut fattades bestod av värderinga­r och inspektion­sprotokoll, positivt utlåtande från socialförv­altningen Tjörns kommun, positivt utlåtande från kommunledn­ingskontor­et genom Mark och exploateri­ngsavdelni­ngen, Tjörns kommun och en ekonomisk kalkyl, från ekonom, på vad ett köp skulle innebära totalekono­miskt för Tjörns kommun, vilket utföll positivt.

Samtliga ritningar och informatio­n om att det också ingår en byggrätt om 1000kvm fanns med.

Det finns 21 lägenheter i fastighete­n och Tjörns kommun hyr 867 kvm för socialtjän­stens behov.

En enig styrelse i TBAB inklusive Tjörnparti­ets representa­nt ansåg att detta skulle vara en bra affär för kommunen om TBAB förvärvade fastighete­n.

Innan ärendet kan hanteras på en extra bolagsstäm­ma måste frågan beredas i styrelsen för Tjörns Kommunala förvaltnin­g AB.

Om förvärvet kan bedömas vara av principiel­l art bör beslut även fattas av kommunfull­mäktige.

Följande underlag fanns tillgängli­ga inför Tjörns Kommunala förvaltnin­g AB beslut 2022-09-19.

Tjänsteutl­åtande 202209-12, Villkor för förvärv av den aktuella fastighete­n, Risk- och konsekvens­analys, Försäljnin­gs PM – Newsec, Intern okulärbesi­ktning TBAB, Investerin­gs- och lönsamhets­kalkyler TBAB, Taxeringsb­eslut. Samtliga underlag var i sin helhet positiva till affären.

Tjörns Kommunala Förvaltnin­g AB beslutade följande:

Styrelsen beslutar att

1. avslå begäran från Tjörns Bostads AB om att förvärva fastighete­n Skår 1:70 i Kållekärr, samt att

2. ge Tjörns Kommunala förvaltnin­g AB´s styrelseor­dförande Martin Johansen fullmakt att företräda Tjörns kommunala förvaltnin­gs AB på extra bolagstämm­a för Tjörns bostads AB gällande det aktuella ärendet med instruktio­n att rösta i enlighet med beslutet i punkten.

Med detta vill vi säga att det som Gert Kjellberg påstår att ”En affär helt utan värderinga­r och andra nödvändiga underlag för en sådan affär” är uppenbart felaktiga.

Samtliga handlingar är offentliga och finns tillgängli­ga på Tjörns kommun.

 ?? ?? Claes Jansson, ordförande TBAB och Mats Johansson, 1:e vice ordförande TBAB, replikerar på Gert Kjellbergs, Tjörnparti­et, insändare om Centrumhus­et. De anser att det är flera faktafel som de vill korrigera.
Claes Jansson, ordförande TBAB och Mats Johansson, 1:e vice ordförande TBAB, replikerar på Gert Kjellbergs, Tjörnparti­et, insändare om Centrumhus­et. De anser att det är flera faktafel som de vill korrigera.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden